Η Τουρκάλα σταρ του parkour, Hazal Nehir μοιράζεται τη θετική της ενέργεια σε ένα podcast του Red Bull Basement Sessions για την επίτευξη στόχων, την υπέρβαση εμποδίων & την απόκτηση αυτοπεποίθησης.

Η Hazal Nehir είναι μια ξεχωριστή αθλήτρια του parkour – ένα δημιουργικό άθλημα στο οποίο χρησιμοποιούνται δεξιοτεχνικές κινήσεις για τρέξιμο, σκαρφάλωμα και υπερπήδηση εμποδίων με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Όμως, όσο σωματικά απαιτητικό κι αν είναι το άλμα από οροφή σε οροφή και οι ανάποδες τούμπες σε τοίχους, η Nehir πιστεύει ότι το parkour είναι στην πραγματικότητα κατά 80% στο μυαλό μας.

Για το λόγο αυτό είναι η τέλεια καλεσμένη στο podcast Red Bull Basement Sessions, όπου ευφυείς άνθρωποι που αλλάζουν τα δεδομένα στον χώρο του αθλητισμού, των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας συζητούν για τη νοοτροπία τους, τα κίνητρά τους και τι χρειάζεται για να κάνει κανείς τη διαφορά.
Παρακάτω θα βρεις μερικές από τις συμβουλές της Nehir σε περίπτωση που αντιμετωπίζεις κάποιες προκλήσεις:

Κράτησε τα μάτια σου και το μυαλό σου ανοιχτά στις δυνατότητες

«Όταν είμαι έξω, πάντα ψάχνω για σημεία, άλματα, τοίχους», λέει. «Όπου βλέπω κάτι, το βγάζω φωτογραφία και μετά ανανεώνω την λίστα με τους στόχους μου». Επίσης, παίρνει ιδέες και μέσω των social media: «Υπάρχουν πολλοί αθλητές που μοιράζονται καταπληκτικά πράγματα που με εμπνέουν».

Κατανόησε τις ικανότητές σου και πίστεψε στον εαυτό σου

Κατά τη διάρκεια ενός γυρίσματος, η Nehir χρειάστηκε να πηδήξει από μία οροφή σε μία άλλη, αλλά αποσπάστηκε από το ύψος των τεσσάρων ορόφων. «Δεν συγκεντρωνόμουν πραγματικά στην προσγείωση γιατί φοβόμουν», θυμάται. Ευτυχώς, έμπειροι και έμπιστοι φίλοι θύμισαν στη Nehir τις ικανότητές της και την έπεισαν ότι είχε τη δύναμη να τα καταφέρει. Με την αυτοπεποίθησή της ανεβασμένη, έκανε ήρεμα το άλμα.
Στο podcast, η Nehir αφηγείται μια άλλη μια υπέροχη ιστορία από ένα άλλο γύρισμα – μια ταινία με τον σκηνοθέτη Michael Bay και τον ηθοποιό Ryan Reynolds – όπου έφυγε εντελώς από τη ζώνη άνεσής της και το οποίο περιγράφει ως την πιο ντροπιαστική στιγμή της ζωής της. (Ωστόσο, απέσπασε υποψηφιότητα για βραβείο stunt.)

Δημιούργησε μια «σκάλα» από στόχους

Μάθε και άλλα για το πως να χτίσεις την αυτοπεποίηθή σου από τη Nehir: «Έχω μια λίστα με πολλά άλματα που θέλω να καταφέρω, και αυτή είναι η λίστα στόχων μου – διαφορετικοί στόχοι με διαφορετικά επιπέδα», εξηγεί. «Προσπαθώ πάντα να ξεκιναώ με τους πιο εύκολους στόχους, και μετά να πηγαίνω σιγά σιγά στους επόμενους στόχους, και έτσι φτάνω σε μεγαλύτερους στόχους χωρίς να έχω άγχος. Όλα, λοιπόν, είναι σαν μια σκάλα».

 Κάνε κάτι που σου αρέσει και ζήσε στη στιγμή

Όταν πρόκειται για το κύριο κίνητρο της, η Nehir λέει: «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να διασκεδάζεις ενώ κάνεις το άθλημα». Και τι κρύβει το δικό της μέλλον; Η Nehir απαντά: «Νομίζω ότι θα πιέσω τον εαυτό μου περισσότερο, ψυχικά και σωματικά – και ελπίζω να καταφέρω να γράψω ιστορία».
Το podcast αποτελεί μέρος του παγκόσμιου προγράμματος Red Bull Basement που δίνει τη δύναμη και το έναυσμα σε καινοτόμους μαθητές να υλοποιήσουν τις ιδέες τους και να δημιουργήσουν μια θετική αλλαγή.
Μπορείς να ανακαλύψεις τις δύο σεζόν του podcast εδώ και να ακολουθήσεις τα επεισόδια του Red Bull Basement στο Spotify, στο Apple Podcasts, και όπου αλλού ακούς podcast.