Τίποτα δεν είναι τυχαίο σ’ αυτή τη ζωή! Ακόμα και η γωνία που βγάζεις τη φωτογραφία σου! Μήπως έτυχε να παρατηρήσετε ποτέ γιατί κάθε φωτο γυναικείου προφίλ που βλέπετε σε Facebook, Tinder ή Instagram είναι τραβηγμένη από ψηλά; Οι άντρες θα σπεύσουν να πουν επειδή θέλουν να δείξουν το στήθος τους! Ναι, είναι και επειδή θέλουν να δείξουν μπόλικο ντεκολτέ, αλλά όχι μόνο γι’ αυτό.
Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Saskatchewan στον Καναδά μελέτησαν τις selfies 900 αντρών και γυναικών (βρε τι τραβάει η επιστήμη…). Αυτό που ανακάλυψαν είναι πως υπάρχει μία διαφορά στο πως το κάνουν άντρες και γυναίκες.
Οι γυναίκες το κάνουν από ψηλά, πάνω από το κεφάλι τους, επειδή θέλουν να εστιάσουν στα χαρακτηριστικά του προσώπου και να καλύψουν όλα τα “θεματάκια” που έχουν με το σωματικό τους βάρος. Από την άλλη πάλι, οι άντρες βγάζουν selfies κρατώντας το τηλέφωνο μπροστά τους, περίπου στο ύψος της μέσης, επειδή θέλουν να φαίνονται πιο ψηλοί, πιο δυνατοί και επειδή θέλουν να δίνουν την αίσθηση πως εάν τους επιλέξεις είναι οι πλέον κατάλληλοι για να σε προστατέψουν. Βγάζοντας selfie από χαμηλά το πηγούνι δείχνει πιο έντονο, κάτι που στο μυαλό των αντρών αλλά και των γυναικών θεωρείται πολύ αρρενωπό χαρακτηριστικό. Αντίθετα το έντονο πηγούνι στις γυναίκες, φοβίζει τους άντρες!
Πάντως αν μας ρωτήσετε εμάς πιστεύουμε πως οι γυναίκες το κάνουν για να δείξουν το στήθος τους και τίποτε άλλο!