Το νέο πρόγραμμα βιωσιμότητας L’Oréal for the Future ανακοίνωσε ο Όμιλος L’Oréal μέσω ψηφιακής συνέντευξης τύπου, σε απευθείας σύνδεση με το Παρίσι, την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Ο Όμιλος L’Oréal συνεχίζει να επενδύει στο περιβάλλον με σεβασμό στα όρια του πλανήτη

Το πρόγραμμα L’Oréal for the Future αποτελεί την ανανέωση της υπόσχεσης του Ομίλου για ένα περισσότερο βιώσιμο μέλλον. Ήδη από το 2013, η L’Oréal έχει πραγματοποιήσει σημαντική πρόοδο, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, επιτυγχάνοντας ουδετερότητα σε πολλές μονάδες παραγωγής της και περιορίζοντας σημαντικά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Το 2020 αποτελεί χρονιά ορόσημο για τον ηγέτη της βιομηχανίας της ομορφιάς, ο οποίος ανανέωση τη διαρκή δέσμευσή της να σέβεται τα όρια του πλανήτη και να επιστρέφει αξία στην κοινωνία.

Έτσι λοιπόν, μέσα από το νέο πρόγραμμα βιωσιμότητας του Ομίλου L’Oréal for the Future, ο Όμιλος στοχεύει να πετύχει έως το 2030, ουδετερότητα άνθρακα σε όλες τις εγκαταστάσεις της, μέσα από τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Μέσω αυτής της δέσμευσης, η L’Oréal επιθυμεί να συμβάλει στην ενεργειακή μετάβαση στις χώρες όπου δραστηριοποιείται.

Επιπλέον, μέχρι το 2030, το 100% των πλαστικών που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες των προϊόντων της εταιρείας, θα προέρχονται είτε από ανακυκλωμένες πηγές είτε από πηγές βιολογικής προέλευσης.

Παράλληλα, η L’Oréal αναπτύσσει ένα μηχανισμό «Σήμανσης του Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Αντικτύπου» των προϊόντων της. Με κλίμακα από το Α έως το Ε, τα προϊόντα θα πιστοποιούνται και κατηγοριοποιούνται για την περιβαλλοντική τους απόδοση, εκπαιδεύοντας παράλληλα τους καταναλωτές να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές.

Ενήλικες γυναίκες από την Αφρική φορούν παραδοσιακά ρούχα και βαφές προσώπου. Γελά κρατώντας ένα καλάθι με λαχανικά που μόλις έκανε συγκομιδή. 

Επιπρόσθετα, με στόχο να συμβάλλει στην επίλυση των παγκόσμιων προκλήσεων και να στηρίξει έμπρακτα τις περιβαλλοντικές ανάγκες του οικοσυστήματος μας, η L’Oréal επενδύει στο περιβάλλον και δεσμεύει 100 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να ανταποκριθεί σε βασικές περιβαλλοντικές προκλήσεις. Από αυτά, τα 50 εκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης κατεστραμμένων φυσικών θαλάσσιων και δασικών οικοσυστημάτων μέσω ενός ταμείου που ονομάζεται «L’Oréal Fund for Nature Regeneration» ενώ
τα υπόλοιπα 50 εκατομμύρια ευρώ, θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση έργων που συνδέονται με την κυκλική οικονομία.

Όπως δήλωσε η Alexandra Palt, Chief Corporate Responsibility Officer για τον Όμιλο L’Oréal, «Με τις νέες μας δεσμεύσεις, μπαίνουμε σε μια νέα φάση επιτάχυνσης αυτού του μετασχηματισμού: προχωρώντας πέρα από τις άμεσες περιβαλλοντικές μας επιπτώσεις, βοηθώντας τους καταναλωτές να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές, αλλά και συμβάλλοντας θετικά στην κοινωνία και το περιβάλλον. Ως μια ηγέτιδα εταιρεία στη βιομηχανία της ομορφιάς, θεωρούμε ότι είναι ο ρόλος μας να συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας, χωρίς αποκλεισμούς».