Η τραγουδίστρια φαινόμενο, με την τεράστια επιτυχία του καλοκαιριού “Lost On You” έρχεται στην Ελλάδα για μια μοναδική συναυλία στο Τεχνόπολις, στις 23 Σεπτεμβρίου. Και λιγο πριν το ταξίδι της στη χώρα μας, μίλησε στο That’s Life σε μια συνέντευξη που απολαύσαμε πολύ! Γιατί η τύπισσα, τα σπάει!

Εκκεντρική, διαφορετική, αδιαμφισβήτητα ταλαντούχα, η LP είναι η καλλιτέχνης που μας αξίζει!

lp_1_michael_comtelq

That’s Life: Ξεκίνησες τα πρώτα σου βήματα το 2001 και αυτή τη στιγμή η επιτυχία σου είναι τεράστια. Πως νιώθεις;

LP: Τέλεια! Νιώθω πάρα πολύ ωραία για την ακρίβεια. Κάποια πράγματα θέλουν πολύ χρόνο και παίζει πάντα ρόλο και το σωστό timing.

TL: Και τώρα ας μιλήσουμε για το “Lost On You”. Υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από το κομμάτι;

LP: Εννοείται πως υπάρχει. Και μεγάλη ιστορία μάλιστα! Ήμουν σε μια πολύ δύσκολη σχέση εκείνη τη περίοδο, μια σχέση στην οποία ένιωθα συνεχώς μπερδεμένη. Δεν είχα τη δύναμη να φύγω από αυτή την κατάσταση και απλά ευχόμουν το άλλο άτομο να σταματούσε να με πληγώνει. Και δυσκολευόμουν να κατανοήσω μάλιστα πως όντως με πλήγωνε. Και άργησα να αποδεσμεύσω τον εαυτό μου για αρκετό καιρό. Σίγουρα υπήρχε αγάπη, αλλά μερικές φορές τα πράγματα γίνονται πολύ περίπλοκα χωρίς λόγο.

TL: Περιέγραψε την μουσική σου σε τέσσερις λέξεις.

LP: Ανάγκη για να συνδεθείς. Με τον κόσμο γύρω σου, με τους ανθρώπους, με εσένα και τα συναισθήματα σου. Λίγο πολύ με όλα!

TL: Εκείνο που οι περισσότεροι ίσως να μην γνωρίζουν είναι πως έχεις γράψει τραγούδια για την Rihanna, την Christina Aquilera και άλλους. Ποιο από αυτά είναι το αγαπημένο σου;

LP: Το “Cheers” της Rihanna. Μάλιστα σε ένα σημείο του κομματιού που ακούγεται ένα πλήθος να τραγουδάει, είμαι εγώ με τους φίλους μου!

TL: Υπάρχει κάποιο τραγούδι που έχεις γράψει και δώσει σε άλλον καλλιτέχνη, το οποίο θα ευχόσουν τελικά να το είχες ερμηνεύσει εσύ;

LP: Σίγουρα όχι! Δεν θα άφηνε ποτέ ένα τραγούδι που θα ήθελα πολύ ή που θα ένιωθα πως χρειάζομαι να το ερμηνεύσω να φύγει από τα χέρια μου.

TL: Κάποιο τραγούδι όμως από άλλο καλλιτέχνη που θα ευχόσουν να το είχες γράψει εσύ;

LP: Ω ναι! Το «It’s Over» από τον Roy Orbison.

TL: Μουσικά ποια είναι τα πρότυπα σου και οι επιρροές σου;

LP: Τόσοι πολλοί…. Οι Led Zeppelin, ο Frank Sinatra, Οι Beatles. Σίγουρα οι Rolling Stones, o Roy Orbison, o Freddy Mercury, Η Lucinda Williams και ο Elvis. Μάλιστα θα ήθελα να συνεργαστώ και με όλους αυτούς σε ένα παράλληλο σύμπαν!

TL: Ποιο θεωρείς πως είναι το μεγαλύτερο προτέρημα σου;

LP: Ω, δεν έχω ιδέα. Ίσως το ότι είμαι ευγενική σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η ευγένεια είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά σε έναν άνθρωπο.

TL: Και αντίθετα ποιο θεωρείς το μεγαλύτερο ελάττωμα σου;

LP: Είμαι χάλια στο να κάνω σχέδια. Δεν το έχω καθόλου, δεν τα τηρώ ποτέ. Αν και νομίζω πως πλέον έχω συμφιλιωθεί με την άστατη φύση μου.

TL: Τι θα ήθελες να πεις στον εαυτό σου πίσω στο 2001 αν μπορούσες να του μιλήσεις τώρα;

LP: Μην ανησυχείς. Απλά συνέχισε να προχωράς και να προσπαθείς. Βασικά αυτό νομίζω που θα έλεγα σε πολλές περιπτώσεις στον νεότερο εαυτό μου είναι «όχι. Σοβαρά τώρα, όχι!», χαχαχα!

TL: Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

LP: Περισσότερες περιοδείες για την ακρίβεια. Συναυλίες συνεχώς!

TL: Ποια είναι η μια λέξη που ήθελες να περιγράφει τη ζωή σου, από εδώ και στο εξής;

LP: Εξέλιξη!

2014_01_29_lp_look-1_0996

Μην χάσεις την ζωντανή εμφάνιση της στο Gazarte στην Τεχνόπολη στο Γκάζι στις 23 και στο Principal Open Air στο Προαύλιο του Μύλου στη Θεσσαλονίκη στις 24! Μην την χάσεις.

Όπως μην χάσεις και το EP του πιο viral τραγουδιού, που κυκλοφορεί από την Cobalt Music.