Σε μια σχέση, τα ζευγάρια συχνά αναπτύσσουν μια μοναδική γλώσσα τη δική τους που μόνο αυτά καταλαβαίνουν. Αυτές οι φράσεις και τα ρητά λειτουργούν ως μια μορφή κώδικα επικοινωνίας μεταξύ τους, ο οποίος μπορεί να κυμαίνεται από εσωτερικά αστεία έως όρους αγάπης. Για παράδειγμα, μερικά ζευγάρια μπορεί να χρησιμοποιήσουν τη φράση “είσαι ο αστακός μου” για να εκφράσουν την αγάπη τους ο ένας για τον άλλον, μια αναφορά στη διάσημη τηλεοπτική εκπομπή Friends. Άλλοι μπορεί να έχουν μια μυστική λέξη ή φράση που σηματοδοτεί την ανάγκη για ένα διάλειμμα από μια κοινωνική εκδήλωση ή ένα σχέδιο απόδρασης. Αυτού του είδους οι κώδικες επικοινωνίας δημιουργούν δεσμό μεταξύ των ζευγαριών και ενισχύουν τη σχέση τους.

Αυτοί οι κώδικες επικοινωνίας θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε μια ιστορία με διάφορους τρόπους. Αυτή ακριβώς την ιδέα έχει στα σκαριά και η Μαρία Τσατσάκη.

Ένα πρωτότυπο συγγραφικό project με θέμα τον έρωτα, στο οποίο μπορείς να συμμετέχεις!!!

Είναι η ατάκα που σου έρχεται στο νου κάθε τόσο, σαν leitmotiv της σχέσης σας. Η ατάκα που λέτε μεταξύ σας και μόνο εσείς οι δυο καταλαβαίνετε – σαν κωδικό σε μια συνομωσία ολοδική σας. Η ατάκα που σημάδεψε μια στιγμή σας, ή εκείνη που επέζησε ενός χωρισμού. Είναι μια φράση που στο μυαλό σου θα συνδέεται πάντα με το «οι δυο μας».

Είναι μια ατάκα, τέλος πάντων, που έχει το κόκκινο χρώμα του έρωτα.

Αυτή την ατάκα περιμένει η Μαρία Τσατσάκη για να γράψει γύρω από αυτήν μια ιστορία. Αναζητά να συλλέξει 100 ατάκες για τον έρωτα και να γράψει 100 ιστορίες. Οι Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ θα τις εκδώσουμε σε ένα βιβλίο που θα έχει ψήγματα από 100+1 ανθρώπους: τους 100 που θα προσφέρουν τις ατάκες σας, συν τη συγγραφέα, που θα εμπνευστεί από αυτές.

Μπορείς να προσφέρεις τη δική σου ατάκα στην ιστοσελίδα της atakaistoria.gr!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Η Μαρία Τσατσάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων με κατεύθυνση Marketing και έκανε μεταπτυχιακό στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα πριν περίπου 10 χρόνια από μια πρακτική άσκηση σε μια διαφημιστική εταιρεία και μέχρι τώρα έχει δουλέψει σε τρείς διαφορετικές πολυεθνικές εταιρείες στο τμήμα Marketing. Έξω από το γραφείο, χορεύει, είναι μέλος θεατρικής ομάδας, έχει κάνει σεμινάρια συγγραφής και αρκετά εθελοντικά προγράμματα, γιατί η σύνδεση με τον κόσμο της δίνει μια μοναδικότητα στην καθημερινότητα της. Αναζητά ατάκες για γίνουν ιστορία και να μείνουν στην ιστορία! Είναι ο τρόπος της για να μοιράζεται με τους ανθρώπους στιγμές, συναισθήματα και εμπειρίες από την καθημερινότητα τους. Δίνει πνοή στις ατάκες μέσα από τις ιστορίες. Δημιουργώντας την atakaistoria.gr, ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα  και σε λίγους μήνες θα γίνει βιβλίο από τις Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ.

Κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες:  https://www.kaktos.gr/el/prosfores/diagonismos

Leave a Reply

Your email address will not be published.