Το τηλεοπτικό κοινό “ψήφισε” Μαρίνα Σάττι, καθώς εκατομμύρια Έλληνες παρακολούθησαν την προσπάθεια της ελληνικής συμμετοχής στον Β’ ημιτελικό της Eurovision! Το “ZARI” της Μαρίνας Σάττι τράβηξε σαν τον μαγνήτη το τηλεοπτικό κοινό, ξεπερνώντας σε τηλεθέαση ακόμη και το 57%, την κρίσιμη ώρα της ψηφοφορίας και σημειώνοντας ρεκόρ δεκαετίας!  

Σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις της Nielsen, ο χθεσινός Β’ Ημιτελικός της Eurovision μεσοσταθμικά έφτασε στο 38,2%, ενώ στο δυναμικό κοινό η τηλεθέαση σκαρφάλωσε ακόμα περισσότερο σημειώνοντας 44,4%, κάτι που δεν έχει συμβεί σε κανέναν Ημιτελικό τουλάχιστον, τα τελευταία δέκα χρόνια. Αποτέλεσμα ήταν η ΕΡΤ1 να βρεθεί στην πρώτη θέση τηλεθέασης σε σχέση με όλα ιδιωτικά κανάλια, με ποσοστό ημέρας στο δυναμικό κοινό 16,9%.

Η αγωνία και η προσμονή του κοινού να βρεθεί η ελληνική συμμετοχή στον Τελικό της 68ης Eurovision αποτυπώθηκε στην ανακοίνωση για την πρόκριση της χώρας μας, με την τηλεθέαση της ΕΡΤ1, στο συγκεκριμένο τέταρτο, να φτάνει στο 51% στο σύνολο και στο 57% στο δυναμικό κοινό. Κατά μέσο όρο τον Β΄ Ημιτελικό παρακολούθησαν 1.620.779 τηλεθεατές, ενώ η κάλυψη (για ένα λεπτό) ανήλθε σε 3.099.921. Σημειωτέον, αξίζει να αναφέρουμε ότι ρεκόρ τηλεθέασης έκανε και το ERTFLIX που δέχθηκε περισσότερες από 184.000 επισκέψεις από θεατές που παρακολούθησαν τον Ημιτελικό μέσω υπολογιστών, tablets και κινητών τηλεφώνων.

Εντυπωσιακό είναι και το στοιχείο ότι πρώτη σε τηλεθέαση ήρθε η Θεσσαλονίκη με ποσοστό που έφτασε το 45% (44,7%), ενώ ακολούθησε η Αττική 42,6% και η υπόλοιπη Ελλάδα με 33,7%. Από ότι μπορούμε να φανταστούμε και στον τελικό του Σαββάτου αναμένονται και πάλι πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης, δείγμα ότι το κοινό λατρεύει τον δημοφιλή διαγωνισμό τραγουδιού.