Με αφορμή τους δύο μεγάλους σεισμούς που σημειώθηκαν στην Ρόδο και στην Μεσσηνία, οι σεισμολόγοι εμφανίζονται έντονα ανήσυχοι προβλέποντας μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα (6 ρίχτερ και πάνω). Συγκεκριμένα όπως είπε και ο Διευθυντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών, κ. Άκης Τσελέντης, «η Ελλάδα έχει μαζέψει ενέργεια και κάποια στιγμή θα βιώσουμε έναν ισχυρό σεισμό«.

Οι σεισμολόγοι ξεκαθαρίζουν βέβαια ότι οι δύο σεισμοί δεν συνδέονται μεταξύ τους μιας και τα εστιακά τους βάθη ήταν διαφορετικά, ωστόσο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Το ενδεχόμενο αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι τα δύο ρήγματα έχουν προϊστορία στους σεισμούς και μάλιστα ο κ. Σκορδύλης, καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προειδοποιεί να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και ενημερωμένοι.

«Δεδομένου ότι ζούμε στην Ελλάδα, που είναι μια χώρα με έντονη σεισμικότητα (1η στην Ευρώπη και 6η στον κόσμο), πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς», τόνισε ο κ. Σκορδύλης στο ρεπορτάζ του Star.

2 Σχόλια

  1. Suspect

    Ντροπη σας !!!
    Για να παρετε hits για το αρθρο σας γραφετε αθλιοτητες τρομοκρατωντας !
    Οι δηλωσεις που φιλοξενειτε ειναι οι συνηθισμενες και δεν υπαρχει καμια προβλεψη γιατι ως γνωστον οι σεισμοι ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ !
    Μεινετε καλυτερα στα κοσμοπολιταν διασκεδαστικα αρθρα σας και αφηστε αυτα τα σοβαρα θεματα !