Η ειδική ανοιχτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου

Το αρχιτεκτονικό γραφείο K-Studio και ο Οίκος Μεταξά προσκαλούν σε μια ειδική εκδήλωση αφιερωμένη σε αρχιτέκτονες και όσους αγαπούν την αρχιτεκτονική και το design στο METAXA LIKNON, το «Σπίτι» του METAXA στη Σάμο.

H εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τα  Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Σύγχρονη Αρχιτεκτονική / Mies van der Rohe Awards (EUmies Award) και θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου. Την ημέρα αυτή το K-Studio, το αρχιτεκτονικό γραφείο που σχεδίασε το LIKNON, θα φιλοξενήσει μια εναλλακτική ξενάγηση στο χώρο αναδεικνύοντας την ιστορία πίσω από την αρχιτεκτονική.

Το LIKNON έχει λάβει σημαντικά αρχιτεκτονικά βραβεία και συμπεριλήφθηκε στην βραχεία λίστα των EUmies Awards.

Μερικές από τις διακρίσεις που περιλαμβάνουν: AZ Awards, Doma Greek Architecture Awards, Architizer A+ Awards, DNA Paris Design Awards, International Architecture Awards, Archello Awards, GRAIL Awards και πιο πρόσφατα τα Διεθνή Βραβεία RIBA με το βραβείο “Excellence 2024

Χτισμένο στην καρδιά ενός αιωνόβιου, βιολογικού αμπελώνα, το LIKNON τιμά τον τόπο όπου συμβολικά γεννιέται το ΜΕΤΑΧΑ και αναδεικνύει το πιο πολύτιμο συστατικό του: το γλυκό Μοσχάτο κρασί που προέρχεται από τους ορεινούς αμπελώνες της Σάμου. Το LIKNON είναι ανοιχτό και για το ευρύ κοινό από την Άνοιξη έως το Φθινόπωρο. Οι  επισκέπτες του  μπορούν να ζήσουν εμπειρίες γευσιγνωσίας των πιο εμβληματικών προϊόντων METAXA, όπως το METAXA 12 Stars και το Private Reserve METAXA Orama και να μάθουν για την ιστορία και τον τρόπο παρασκευής του αυθεντικού Ελληνικού ποτού.

Η βασική ιδέα της ομάδας των αρχιτεκτόνων ήταν να εντάξουν το κτίριο μέσα στο τοπίο από τις παραδοσιακές ξερολιθιές της Σάμου. Το αποτέλεσμα είναι τόσο φυσικό που από απόσταση διακρίνει κανείς μόνο ένα πέτρινο μονοπάτι που εκτείνεται πάνω στην πλαγιά του όρους Άμπελος.

«Το LIKNON ξεκίνησε ως ένας προορισμός που προσκαλεί τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι αισθήσεων και συγκινήσεων. Ήταν ένα έργο που αγαπήσαμε πάρα πολύ. Δεν χρειάζεται να πούμε πόσο ικανοποιητικό είναι να βλέπουμε τη θερμή υποδοχή του έργου από το διεθνές κοινό, και ειδικότερα από τους πιο γνωστούς θεσμούς της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής κοινότητας. Είμαστε ευγνώμονες που ήμασταν μέρος αυτού του ταξιδιού για το METAXA, ειδικά τώρα που το LIKNON άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, καθιστώντας όλο και πιο ικανοποιητικό να βλέπουμε τη θερμή υποδοχή τόσο από τη σχεδιαστική κοινότητα όσο και από τους επισκέπτες» δηλώνει ο Δημήτρης Καραμπατάκης, Creative Director K–Studio.

Για κρατήσεις  για την εκδήλωση εδώ.

Οι Εμπειρίες στο METAXA LIKNON

Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν μία από τις παρακάτω εμπειρίες με κράτηση στο website :

  • METAXA “Stars” Tour – διάρκεια 60’, περιήγηση στους αμπελώνες, στο κελάρι και γευστική δοκιμή
  • METAXA “Signature” Tour – διάρκεια 90′ την ώρα του ηλιοβασιλέματος, περιήγηση στους αμπελώνες και στο κελάρι και γευστική δοκιμή των πιο premium προϊόντων ΜΕΤΑΧΑ με συνοδεία εδεσμάτων
  • Private Events – μοναδικές εταιρικές εκδηλώσεις ή ιδιωτικές εκδηλώσεις κατόπιν συνεννόησης.