Η νεολαία αποτελεί το μέλλον της χώρας, και στις δημοκρατικές διαδικασίες είναι ζωτικής σημασίας να δίνουμε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να συμμετέχουν και να εκφράσουν τις απόψεις τους. Σήμερα, έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στη συνέντευξή μας τον νεαρότερο υποψήφιο στις δημοτικές εκλογές της Ελλάδας.

Ο Μιχάλης Αρμάος είναι η ενσάρκωση της νεανικής ενέργειας, της φρεσκάδας και της φιλοδοξίας. Με τον προσανατολισμό του προς τα κοινά, έχει αποφασίσει να αναλάβει την πρόκληση να εκπροσωπήσει την κοινότητά του στις εκλογές, παρέχοντας μια φωνή για τις νέες γενιές.

Με την προσεκτική του προετοιμασία, την αγάπη του για την τοπική κοινότητα και την προοπτική του για ένα καλύτερο μέλλον, έρχεται να αναδείξει τις ανησυχίες και τις φιλοδοξίες των νέων ανθρώπων στην πολιτική σκηνή.

T.L: Πότε ξεκίνησε η ενασχόλησή σου για τα κοινά;

Η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκίνησε από τα μαθητικά συμβούλια στα οποία συμμετείχα από τη Β΄ Γυμνασίου.

Αυτή μου η ασχολία έγινε πιο συχνή τον τελευταίο χρόνο, όπου ήμουν πρόεδρος του 15μελούς. Επιπλέον τον περασμένο Απρίλιο, εκλέχθηκα Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, όπου ήταν μια πρωτοποριακή και φιλόδοξη ιδέα της δημοτικής αρχής να ακουστεί η φωνή των νέων.

Η ενεργή μου συμμετοχή στα κοινά, ώθησε τον Δήμαρχο να μου προτείνει να συμπορευθώ με την παράταξη του “Μαζί για την πόλη μας”. Ήταν μια πρόταση, η οποία με τίμησε, καθώς παρά το νεαρό της ηλικίας μου, με εμπιστεύτηκαν να είμαι υποψήφιος για μια θέση με τόσες ευθύνες. Μια θέση στην οποία σε περίπτωση εκλογής μου, θα μπορώ να πραγματοποιήσω το όραμά μου για τον Δήμο μας πολύ πιο εύκολα!

T.L: Είναι φιλόξενη η πόλη σου για τους νέους και τις νέες;

Η πόλη μας γενικά, είναι μια από τις πιο φιλόξενες για τους νέους ανθρώπους, καθώς έχουμε το ατελείωτο πράσινο των πάρκων μας, τους ανοιχτούς και κλειστούς αθλητικούς χώρους, τα γήπεδα, τα μαγαζιά της Μεσογείων, τα καταστήματα των στενών του Χολαργού κτλ. Μην ξεχνάμε, ότι τον Δήμο μας τον εξυπηρετούν τρεις σταθμοί μετρό και πυκνό δίκτυο λεωφορείων.

Οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής να ακούσει και να κατανοήσει τους νέους, είναι εμφανής. Δημιούργησε το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας, όπου όλοι οι νέοι δημότες είχαν το δικαίωμα ψήφου. Έχει δημιουργήσει κάρτα νέων (για νέους από 16-30). Έχει πολλά προγράμματα στήριξης νέων όπως: το Κοινωνικό φροντιστήριο και τις υποτροφίες οι οποίες παρέχονται μέσω του Δήμου.

Συνεπώς, αντιλαμβανόμαστε ότι η Δημοτική αρχή Παπάγου – Χολαργού καταλαβαίνει και συμμερίζεται τις ανησυχίες των νέων συνδημοτών μας. Όλα αυτά έχουν βοηθήσει στο να νιώσουν οι νέοι πιο υπολογίσιμοι.

T.L: Τι θα ήθελες να γίνει περισσότερο ως νέος που μένει σε αυτήν την περιοχή;

Κατά τη γνώμη μου, αυτό που θα έπρεπε να γίνει είναι να προστεθούν περισσότερες εκδηλώσεις και παραστάσεις για νέους (κάτι το οποίο έχει αρχίσει να υλοποιείται). Να δημιουργηθεί και να καθιερωθεί Φεστιβάλ Νεολαίας. Να προωθηθούν σωστά όλες οι δημοτικές δράσεις, ώστε οι νέοι της Πόλης μας να μην τις απορρίπτουν, αλλά να συμμετέχουν.

T.L: Είναι εύκολο να συνυπάρξουν οι παλιοί και οι νέοι στο δημοτικό συμβούλιο;

Προσωπικά, πιστεύω πως οι νέοι και οι μεγαλύτεροι είναι δύο τελείως διαφορετικοί κόσμοι, όπου όμως, με αλληλοκατανόηση μπορούν να συνυπάρξουν. Εντός του δημοτικού συμβουλίου υπάρχουν άτομα μεγαλύτερα με εμπειρία, οι οποίοι παρά το χάσμα γενεών, κάνουν προσπάθειες να δημιουργηθεί ένας Δήμος πιο βιώσιμος για τους νέους. Επομένως η “σύγκρουση” αυτών των δύο κόσμων, δεν θα είχε αρνητικό αποτέλεσμα, παρά μόνο θετικό, καθώς θα δημιουργούσε νέες φρέσκες ιδέες, υλοποιημένες με την εμπειρία των παλαιοτέρων.