Υπάρχουν πολλά μικρά χαρακτηριστικά καθημερινών αντικειμένων που βλέπουμε καθημερινά και δεν είχαμε αναρωτηθεί ποτέ γιατί υπάρχουν. Οι λόγοι δεν είναι αισθητικοί, όλα τους εξυπηρετούν κάποιον σκοπό. Ας μάθουμε παρακάτω σε τι χρησιμεύει κάθε τέτοια μικρή λεπτομέρεια σε αντικείμενα όπως ρούχα, εργαλεία, παιχνίδια κτλ.

Η τρύπα στο πλάι του παπουτσιού

Θα έχετε προσέξει ότι πολλά από τα αθλητικά σας παπούτσια έχουν κάποιες επιπλέον τρύπες στο πλάι. Αυτό είναι ώστε εάν θέλετε τα παπούτσια σας πιο χαλαρά, να κάνετε κόμπους στα κορδόνια σας σε αυτές τις τρύπες, αντί να τα δέσετε με τον κλασικό τρόπο.

Μικρά κουμπάκια στα jeans

Υπάρχουν σε σχεδόν όλα μας τα τζιν αυτά τα μικρά κουμπάκια σε διάφορα σημεία. Ο λόγος που τα έβαλε εκεί ο Levi Strauss, δημιοργός των γνωστών τζιν που έχει και την πατέντα για αυτά, είναι ότι εάν δεν υπήρχαν τότε τα τζιν θα διαλύονταν.

Ανομοιόμορφη επιφάνεια στα μπαλάκια του γκολφ

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα μπαλάκια του γκολφ έχουν αυτήν την ιδιαίτερη επιφάνεια και δεν είναι σαν κανονικά μπαλάκια; Ο λόγος είναι ότι έχει αποδειχτεί ότι με μία πιο ομοιόμορφη επιφάνεια δεν θα διένυαν τόση απόσταση όσο τώρα.

Τρύπα στο κινητό

Έχετε προσέξει, ειδικά όσοι είστε χρήστες iPhone, ότι μπορεί να υπάρχει μία τρύπα σε κάποιο σημείο του κινητού; Συνήθως δίπλα από την κάμερα. Υπάρχει επειδή είναι στην πραγματικότητα έξτρα μικρόφωνο για τα βίντεό σας!

Ανάγλυφες γραμμές στο F (Φ) και J (Ξ)

Μπορεί να μην το είχατε προσέξει καν. Αυτές οι γραμμές στα πλήκτρα F και J υπάρχουν ώστε ακόμη και εάν δεν κοιτάζουμε τις φιγούρες στο πληκτρολόγιο, να καταλαβαίνουμε περίπου ποια πλήκτρα πατάμε. Έτσι, μπορούμε να μάθουμε να γράφουμε «τυφλό» σύστημα. Στην πραγματικότητα, αυτή η μέθοδος βοηθάει πάρα πολύ τα άτομα που είναι τυφλά ώστε να τοποθετούν σωστά τα χέρια τους για να πληκτρολογήσουν.

Πλαστικός δίσκος μέσα στα καπάκια

Θα έχετε προσέξει ότι στα καπάκια αναψυκτικών υπάρχει μία έξτρα πλαστική επένδυση κάτω από το καπάκι. Δεν είμαστε τόσο καλοί στην χημεία για να σας εξηγήσουμε την επιστήμη πίσω από αυτό αλλά υπάρχει για να βοηθάει να διατηρείται το ανθρακικό.

Τρύπα στο παράθυρο του αεροπλάνου

Μπορεί να το έχετε παρατηρήσει ήδη και να έχετε …τρομοκρατηθεί. Στα παράθυρα των αεροπλάνων υπάρχουν τρύπες που έχουν έναν σημαντικό λόγο ύπαρξης. Είναι εκεί ώστε να ρυθμίζετε σωστά η πίεση της καμπίνας. Μην «φρικάρετε» όταν το ξανά δείτε.

Έξτρα ύφασμα και κουμπιά

Όταν αγοράζουμε νέα ρούχα, ειδικά ακριβά, θα προσέξουμε ότι συνήθως έχουν μαζί και κάποιο σακουλάκι με επιπλέον ύφασμα και κουμπάκια. Το ύφασμα είναι έτσι ώστε να το πλύνετε και να είστε σίγουροι ότι δεν θα καταστραφεί και τα κουμπιά είναι ώστε εάν χάσετε κάποιο, να το αντικαταστήσετε.

Τρύπα στο καπάκι του στυλό

Δεν είχατε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα καπάκια από τα στυλό έχουν μία τρύπα; Λοιπόν, ο λόγος είναι ότι ακόμη και σήμερα, πολλοί ανήλικοι αλλά και ενήλικες καταπίνουν καταλάθος το καπάκι! Η τρύπα υπάρχει ώστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπου το καπάκι θα έχει σφηνωθεί στον λαιμό, το άτομο θα μπορεί να αναπνεύσει!

Λουρί στα μποτάκια

Χρησιμοποιείτε το λουρί από τα μποτάκια σας για να τα τραβάτε και να εφαρμόζουν καλά στο πόδι σας; Πολύ σωστά κάνετε! Αυτός είναι ο σκοπός τους και προήλθε αρχικά από τα στρατιωτικά μποτάκια. Επίσης, μπορείτε και να περάσετε κορδόνια από εκεί, για επιπλέον κράτημα.