Ένα βίντεο με πολύ σημαντικό μήνυμα κυκλοφορεί η Lacta και το Κέντρο Διότιμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών που εορτάζεται ετησίως κάθε 25 Νοεμβρίου. Η εταιρία που μας έχει συνηθίσει στο να μας υπενθυμίζει τι είναι αγάπη και πόσο όμορφη είναι αυτή, φέτος προχωρά σε κάτι διαφορετικό και μας δείχνει μέσω των ερμηνειών της Χριστίνας Χειλά-Φαμέλη και του Έκτορα Λιάτσου και υπό τους ήχους του ‘Μην μου μιλάς για αγάπη‘ της Δήμητρας Γαλάνη, τι δεν είναι αγάπη. Αγάπη δεν είναι η χειραγώγηση, αγάπη δεν είναι ο έλεγχος, αγάπη δεν είναι η πίεση, αγάπη δεν είναι να είσαι «δικιά του».

Σε σκηνοθεσία Αργύρη Παπαδημητρόπουλου (Monday, Suntan, Wasted Youth), το βίντεο μας δείχνει πως τα ‘red flags‘, οι ανησυχητικές αυτές κόκκινες σημαίες που μας δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά, κρύβονται στους πρώτους μήνες σχέσεις πίσω από μεγάλες και ηχηρές δηλώσεις και χειρονομίες αγάπης. Ένα κακοποιητικό άτομο πολύ σύντομα και μεθοδικά θα μας επιβληθεί με την πρόθεση της υπερβολικής αγάπης και θα μας απομακρύνει από τον περίγυρό μας και θα μας πιέζει μέχρι να φτάσει στο σημείο να μας ελέγχει ολοκληρωτικά. Εάν προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε από αυτόν τον κύκλο κακοποίησης – ακόμη και εάν το άτομο δεν ασκεί φυσική βία εναντίον μας – τότε θα έρθουν οι καταστροφικές συνέπειες, όπως έγινε για 13 γυναίκες μέσα στο 2021 οι οποίες δολοφονήθηκαν από τους συντρόφους τους, αυτούς που υποτίθεται πως της αγαπούσαν.

Το 2021 μέχρι τώρα έχει εξελιχθεί σε μία πολύ μελανή χρονιά καθώς έχουν γίνει ήδη 13 γυναικοκτονίες. Ταυτόχρονα, χιλιάδες γυναίκες ζουν υπό καθεστώς κακοποίησης.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο της Lacta

Για εκείνες είναι πολύ αργά – εμείς τι μπορούμε να κάνουμε; Είναι το μήνυμα με το οποίον κλείνει το βίντεο, με την φωνή της εξαιρετικά ταλαντούχας Χριστίνας Χειλά-Φαμέλη.

Δείτε ακόμη:

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Βίας των Γυναικών δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη!

Leave a Reply

Your email address will not be published.