Λίγο πριν ξεκινήσει το καλοκαίρι, η Pernod Ricard Hellas, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, πραγματοποιούν για 2η χρονιά την περιβαλλοντική δράση “My beach. Our Planet” με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για τις ελληνικές παραλίες, και μάς καλούν όλους να γίνουμε μέρος της προσπάθειας. Πώς; Συμμετέχοντας στους καθαρισμούς 12 παραλιών σε όλη την Ελλάδα, από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, για να κάνουμε μαζί τις παραλίες μας βιώσιμες.

Έχοντας ήδη δημιουργήσει ένα σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τους  καθαρισμούς παραλιών που πραγματοποιήθηκαν το 2022 στην Αττική, η περιβαλλοντική δράση της Pernod Ricard Hellas επεκτείνεται σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Καλαμάτα και Βόλο, στοχεύοντας στον καθαρισμό περισσότερων από 70.000 τμ με την ενεργή συμμετοχή εθελοντών.

Η δράση υλοποιείται σε παραλίες που πλήττονται από τη ρύπανση των ακτών και η Pernod Ricard Hellas, με την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων της και την καθοδήγηση της iSea, μας προσκαλεί να συμμετέχουμε στη δράση, με ένα κοινό στόχο:  ένα καλύτερο μέλλον για τις παραλίες και τον πλανήτη μας. Παράλληλα, η δράση “My beach. Our planet” προχωρά φέτος σε συνεργασία με το πρόγραμμα για την ανακύκλωση αποτσίγαρων «Γόπα Project», στο πλαίσιο της οποίας θα τοποθετηθούν σταχτοδοχεία στις παραλίες όπου θα πραγματοποιηθούν οι καθαρισμοί, συμβάλλοντας με ακόμη μια ενέργεια στην προστασία των παραλιών από τη ρύπανση.

Το φετινό πρόγραμμα των καθαρισμών στις παραλίες διαμορφώνεται ως εξής:

Τα βήματα για τη συμμετοχή μας στους εθελοντικούς καθαρισμούς παραλιών του “My beach. Our planet” είναι απλά:

  • Δηλώνουμε συμμετοχή στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής στο mybeachourplanet.gr, επιλέγοντας τον καθαρισμό που μας ενδιαφέρει
  • Παρευρισκόμαστε στον καθαρισμό την ορισμένη μέρα στην παραλία ή τις παραλίες που έχουμε επιλέξει (η συμμετοχή αφορά άτομα άνω των 18 ετών)
  • Η iSea παρέχει επαναχρησιμοποιούμενα γάντια και σάκους, και διαχωρίζει τα απορρίμματα σε ανακυκλώσιμα και μη ανακυκλώσιμα, ενώ στο τέλος φροντίζει για την διαχείριση τους σε συνεργασία με τους Δήμους
  • Νερό και επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια παρέχονται από την iSea
  • Εμείς θα χρειαστεί να εξοπλιστούμε μόνο με το καπέλο μας!

Η Pernod Ricard Hellas μας επιβραβεύει για τη συμμετοχή μας και την οικολογική επιλογή μας με ένα βιώσιμο δώρο.

Μαζί κάνουμε την αλλαγή για τον πλανήτη μας, συμμετέχοντας στην περιβαλλοντική πρωτοβουλία “My beach. Our Planet.” και τους καθαρισμούς 12 παραλιών σε όλη την Ελλάδα.

Για τη δική σου παραλία, για τον δικό μας πλανήτη!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το video της δράσης εδώ.