Το My Big Fat Greek Wedding είχε budget μόλις 5 εκατομμύρια δολάρια και έφερε στο box office 368! Είναι η ρομαντική κομεντί με τα μεγαλύτερα έσοδα στην ιστορία του σινεμά, το φιλμ που έβαλε στο χάρτη το σόι… Πορτοκάλος και έκανε διάσημο στο Hollywood το όνομα Nia Vardalos. Το Big Fat Greek Wedding 2, καταφθάνει στις ελληνικές αίθουσες στις 7 Απριλίου σε διανομή UIP. Εάν αναρωτιέστε γιατί η διάσημη ηθοποιός/σεναριογράφος με τις ελληνικές ρίζες περίμενε 14 ολόκληρα χρόνια για να φτιάξει το sequel, η απάντηση είναι πως ήθελε να γίνει μία σωστή μητέρα.

Το My Big Fat Greek Wedding υπήρξε το 2003 ένα φαινόμενο επιτυχίας. Το κωμικό ένστικτο της Vardalos και του σεναρίου της (ανέβηκε πρώτα σε θεατρικές παραστάσεις στο Λος Άντζελες όπου και έκανε θραύση) έφτασε την κατάλληλη στιγμή για να δώσει μία νέα πινελιά στο rom com είδος. Κι όμως η ίδια η ζωή της Vardalos δεν ήταν τόσο ρόδινη. Μαζί με τον άντρα της Ian Gomez πάλευαν για χρόνια να αποκτήσουν ένα παιδί. Οι απογοητεύσεις ήταν πολλές. Η τεχνητή γονιμοποίηση δεν βοήθησε. Μην βρίσκοντας άλλη λύση στράφηκαν στην υιοθεσία. Και εκεί όμως η αναμονή ήταν τεράστια. H Vardalos κοίταζε και ξανακοίταζε το τηλέφωνο περιμένοντας να χτυπήσει. Και όταν τελικά έγινε η κλήση ο κόσμος τους άλλαξε μέσα σε 14 ώρες. Τόσες θα είχαν μέχρι να έρθει στο σπίτι τους το τρίχρονο κοριτσάκι τους. Λίγος ο χρόνος για να προετοιμαστούν. Ωστόσο μετά από μία δεκαετία πόνου και απoγοήτευσης, η Vardalos το μόνο που ένιωθε ήταν ευγνωμοσύνη. 

niad4
Το πρώτο βράδι ήταν και το μοναδικό που έκλαψε η κόρη της. Ήξερε όμως πως εάν ήθελε να την κάνει να νιώσει ασφάλεια και αγάπη, θα έπρεπε να αλλάξει το πρόγραμμά της. Για τα επόμενα τρία χρόνια η Vardalos απέρριψε όλες τις δουλειές που είχαν να κάνουν με ηθοποιία και ασχολήθηκε αποκλειστικά με το γράψιμο. Ήξερε πολύ καλά πως το να εξαφανιστείς από το προσκήνιο, αυτό σημαίνει πως ίσως το τηλέφωνο μπορεί και να μην ξαναχτυπήσει ποτέ και οι ατζέντηδες να σε ξεγράψουν. Ήταν ωστόσο μία δική της απόφαση που την είχε πάρει από καιρό. Το break που έκανε από το Hollywood για να εστιάσει στο νέο ρόλο της μητέρας ήταν πιο απαραίτητο από κάθε τι άλλο στη ζωή της. 

Η κόρη της που τότε δεν είχε ιδέα πόσο επιτυχημένη ήταν η νέα της μητέρα, σήμερα είναι 11 ετών και δηλώνει πως θα κάνει οικογένεια και θα υιοθετήσει τέσσερα παιδιά! Η ίδια η Vardalos θέλοντας να βοηθήσει άλλα ζευγάρια που είναι έτοιμα να βιώσουν την πρόκληση της υιοθεσίας, έγραψε το βιβλίο Instant Mom που το 2014 έγινε best seller. Εκεί μοιράζεται την εμπειρία της και δίνει συμβουλές πως μπορείς να υιοθετήσεις ένα παιδί, αλλά πάνω απ’ όλα είναι περήφανη για το γεγονός πως αυτό βοήθησε παιδιά να ζήσουν μία καινούργια ζωή. Ξέρει πως η υιοθεσία δεν είναι για όλους και συμβουλεύει τον κόσμο να κάνει αυτό που αισθάνεται εκείνος πως είναι το σωστό. 
Ωστόσο για εκείνη το συναίσθημα πως είναι η μητέρα της κόρης της, δεν το αλλάζει με τίποτα. “Η καρδιά μου και τα μάτια μου άνοιξαν για πάντα” θα πει.