Δεν ήταν λίγοι οι celebrities που πήραν μέρος ως υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές το 2023, αλλά τα αποτελέσματα διαφέρουν. Ορισμένοι από αυτούς κατάφεραν να αξιοποιήσουν την δημοφιλία που απολαμβάνουν λόγω του επαγγέλματός τους, ενώ άλλοι δεν τα κατάφεραν τόσο καλά.

Για παράδειγμα, ο ηθοποιός Χάρης Ρώμας, γνωστός και ως Χαράλαμπος Ρασσιάς, διεκδίκησε τη θέση του δημάρχου στο Χαλάνδρι, αλλά τελικά βρέθηκε στην τρίτη θέση με ποσοστό 14,91% και 3.857 ψήφους.

Ο ηθοποιός Απόστολος Γκλέτσος, με μεγάλη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, απέτυχε να εκλεγεί Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, με ποσοστό 24,9% και 74.923 ψήφους.

Στον δήμο Αττικής, πολλά γνωστά πρόσωπα που διεκδίκησαν θέσεις ως περιφερειακοί σύμβουλοι όπως η ηθοποιός Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, η τραγουδίστρια Μπέσσυ Αργυράκη, ο πρώην παίκτης του Survivor Σάκης Κατσούλης, ο ηθοποιός Θανάσης Βισκαδουράκης και η Ολυμπιονίκης Βασιλική Μιλλούση, που λάβανε ψήφους στις αντίστοιχες περιοχές.

Σε άλλους δήμους, όπως στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, ο DJ Rico (Βαγγέλης Σερίφης) κατέλαβε την τέταρτη θέση με ποσοστό 7,27% και 1.466 ψήφους.

Επίσης, στον δήμο Περιστερίου, ο τραγουδιστής Γιώργος Τσαλίκης εξελέγη δημοτικός σύμβουλος, βρίσκοντας τον εαυτό του στην τρίτη θέση με 3.386 ψήφους.

Βέβαια, η Ιωάννα Πηλιχού και ο Γιάννης Αϊβάζης αγωνίστηκαν, αλλά δεν κατάφεραν να κερδίσουν τις θέσεις που διεκδίκησαν.

Τέλος, στον δήμο Αθηναίων, οι υποψήφιοι του Κώστα Μπακογιάννη, όπως η Νικολέττα Καρρά, ο σεφ Βασίλης Καλλίδης, ο σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας και η Κατερίνα Γκαγκάκη, έλαβαν ψήφους ανάλογα με τη δημοφιλία τους.

Αυτά τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική δεν εξαρτάται μόνο από την δημοφιλία των υποψηφίων στον χώρο της showbiz, αλλά και από τη σχέση τους με τους ψηφοφόρους και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Διάβασε επίσης:

Σάκης Κατσούλης: Παντού νικητής… “επιβίωσε” και στις εκλογές κι έγινε περιφεριακός σύμβουλος!