Ο Νίκος Μαυράκης μας συστήθηκε για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση το 2010, συμμετέχοντας στην σειρά “Η Γενιά των 592€“. Έκτοτε υποδύθηκε τον Λευτέρη στην πολύ επιτυχημένη σειρά του Mega “Κλεμμένα Όνειρα“, ενώ έχει στο ενεργητικό του συμμετοχές σε θέατρο και κινηματογράφο. Ο 27χρονος ηθοποιός από την Ερμούπολη της Σύρου, αυτή την περίοδο υποδύεται τον Γιάννη, στην σειρά “Χωρίς Εσένα” που πρωταγωνιστεί, κυπριακής παραγωγής.

Ο Νίκος μίλησε στο That’s Life, για την Κύπρο όπου μένει μόνιμα πλέον, για όσα έχει κάνει στην Τουρκία και την Αμερική και μας αποκάλυψε τι θα γίνει στα επόμενα επεισόδια του Χωρίς Εσένα.

maurakis

Πες μας δυο λόγια για τον χαρακτήρα που υποδύεσαι στην σειρά “Χωρίς Εσένα”. Έχεις κοινά με τον Γιάννη;

Ο Γιάννης είναι ένας έφηβος ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με πολλές δύσκολες καταστάσεις. Προσπαθεί να διεκδικήσει την κοπέλα που αγαπά , βιώνει το χωρισμό των γονιών του , και εκεί που πραγματικά χάνει τα πάντα και αυτοπροσδιορίζεται ξανά, είναι όταν μαθαίνει πως ο βιολογικός του πατέρας είναι ο άνθρωπος που απομάκρυνε την μητέρα του από τον πατέρα που θεωρούσε μέχρι στιγμής δικό του. Είναι ευαίσθητο παιδί αλλά παράλληλα αυθόρμητο παρορμητικό καθώς και ξεροκέφαλο . Έχω πολλά κοινά στοιχεία με το Γιάννη . Είμαι αρκετά ευαίσθητος και παρορμητικός. Ευτυχώς στην δική μου ζωή δεν χρειάστηκε ούτε να μπω στα διλήμματα που μπαίνει εκείνος αλλά ούτε και στις καταστάσεις που έχει να αντιμετωπίσει. Απλά στη ζωή μου κρατώ τις ισορροπίες καλύτερα από ότι εκείνος.

Για την σειρά αναγκάστηκες να μετακομίσεις στην Κύπρο. Πώς σου φαίνεται η ζωή εκεί; Υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες;

Αν και μου είχε προταθεί και παλαιότερα να συμμετέχω σε Κυπριακή παραγωγή , τότε δεν ήταν εφικτό λόγω άλλων υποχρεώσεων. Φέτος ήταν το σωστό χρονικό διάστημα και τελικά κατάφερα να είμαι στην Κύπρο και μάλιστα σε ένα καλογραμμένο σίριαλ και σε ένα χαρακτήρα που αγάπησα πολύ. Επειδή είμαι από νησί , από τη Σύρο , ξέρω πως είναι η ζωή σε ένα νησί. Είδα πολλά κοινά στην Κύπρο με την Σύρο. Την αγάπησα την Κύπρο και με αγάπησαν και οι άνθρωποι εκεί και τους ευχαριστώ πολύ γι αυτό. Ευκαιρίες υπάρχουν παντού αρκεί να τις δούμε και να τις κυνηγήσουμε. Σαφώς την εν προκειμένη χρονική στιγμή στην Κύπρο κάνουν αρκετές παραγωγές συγκριτικά με την Ελλάδα, αυτό είναι γεγονός.

Έχεις μετανιώσει που απέρριψες υποτροφία για την Ιατρική Σχολή;

Όχι δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή. Γενικά δεν είμαι από τους ανθρώπους που μετανιώνουν για πράγματα που έχουν κάνει.


Έχεις σκεφτεί να ασχοληθείς στο μέλλον με την μικροβιολογία;

Σιγά σιγά μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας , νομίζω πως αν θέλω να κάνω μια οικογένεια και να έχω μια σταθερότητα στη ζωή μου , θα επιδιώξω να δουλέψω ξανά σε αυτό που σπούδασα. Η δουλειά μας παρότι πολλοί δεν γνωρίζουν δεν είναι καθόλου εύκολη. Είναι αρκετά χρονοβόρα , απαιτητική και δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελεύθερου χρόνου και προσωπικής ζωής καθώς και οικονομικής ασφάλειας. Άρα στο μέλλον το βλέπω αρκετά πιθανό να “επιστρέψω στον τόπο του εγκλήματος” . χαχαχαχ

nikos mavrakis


Έχεις παίξει και σε τούρκικες παραγωγές, όπως ” Δύο όχθες, ένας Ισμαήλ” και “Έλλειψη” . Πώς προέκυψαν οι προτάσεις;

Με είχε πάρει τηλέφωνο ένας κάστινγκ director και μου είπε πως μια τουρκική παραγωγή με είδε και θέλει να περάσω από δοκιμαστικό για να συμμετέχω σε ένα σίριαλ που ετοιμάζουν. Έτσι και έγινε . Τους άρεσα και βρέθηκα αρχικά στο Αιβαλί. Μετά από αυτήν την σειρά ήρθαν και άλλες προτάσεις για σίριαλ και ταινίες.


Αν σε καλούσαν για σειρά με πρωταγωνιστικό ρόλο, θα μετακόμιζες στην Τουρκία;

Αν με καλούσαν για οποιονδήποτε ρόλο , που εγώ θεωρούσα πως έχει να μου προσφέρει κάτι , μικρό ή μεγάλο , ναι θα το έκανα. Δεν φοβάμαι τις μετακινήσεις . Αν θα έμενα μόνιμα δεν ξέρω αλλά σίγουρα για κάποιους μήνες ή και χρόνια θα μπορούσα να ζω σε μια ξένη χώρα κάνοντας αυτό που αγαπώ.


Στην αμερικανική ταινία “Two faces of January”, πώς ήταν η συνεργασία σου με την Kirsten Dunst και τον Viggo Mortensen;

Ήταν για εμένα εμπειρία ζωής να βρίσκομαι μαζί τους . Από τις πρόβες ήδη είχα καταλάβει ότι πρόκειται για εξαιρετικούς ανθρώπους με ηθικές αρχές και αξίες. Χαίρομαι που στο βιογραφικό μου κατάφερα να έχω μια τέτοια συνεργασία. Έμαθα πολλά και ελπίζω να μου συμβούν και άλλα τέτοια στη ζωή μου.

Στην ηλικία των 9, ξέχασες τα λόγια σου σε θεατρικό αλλά το αντιμετώπισες χιούμορ. Έτσι αντιμετωπίζεις και άλλες καταστάσεις στην ζωή σου;

Ναι μου αρέσει να κάνω χιούμορ και πλάκες . Είμαι θετικός άνθρωπος και προσπαθώ να κάνω και τους γύρω μου να γελάσουν και να περνάνε καλά. Όταν εγώ ψυχολογικά δεν είμαι καλά μένω σπίτι γιατί δεν θέλω να με βλέπουν οι γύρω μου μελαγχολικό.Βεβαια γρήγορα επανέρχομαι στον χάχα που κρύβω μέσα μου.


Τι συμβουλή θα έδινες στους συνομήλικους σου με όσα γίνονται;

Να έχουν πίστη και να προσπαθούν να διεκδικήσουν τα όνειρα τους. Τα πράγματα είναι δύσκολα γενικά αλλά με πίστη , αφοσίωση και δουλειά πολλά μπορούν να γίνουν. Η θέληση μπορεί να αποβεί εξαιρετικό χαρτί για τα επόμενα βήματα στη ζωή μας.

Θα μας αποκαλύψεις κάτι από τα επόμενα επεισόδια στο Χωρίς Εσένα;

Στα επόμενα επεισόδια θα δούμε την Εύα στο Νοσοκομείο, θα κινδυνεύσει η ζωή η δική της και του παιδιού της. Η κατάσταση του Δημήτρη χειροτερεύει . Ο Γιάννης θα λυγήσει αρκετές φορές λόγο της κακής κατάστασης του Δημήτρη. Η Κάτια θα αποκαλύψει ότι ο πατέρας του Δημήτρη δεν είναι ο Αλεξοπούλος .