Αν και αυτή τη στιγμή υπάρχουν καλλιτέχνες, οι οποίοι θα έδιναν «Γη και Ύδωρ» για να μπουν σε κάποιο κύκλο του Survivor, του δημοφιλούς reality επιβίωσης. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένοι καλλιτέχνες που δεν θέλουν να δουν το Survivor ούτε… ζωγραφιστό! Έτσι και ο Νίκος Βέρτης, ο οποίος μιλώντας πρόσφατα στο στην εκπομπή «Πρωινό στο Κοσμοράδιο 95,1» δήλωσε ότι εάν είχε να επιλέξει στο δίλλημα Survivor ή απλώς να δουλέψει ως ψήστης σε σουβλατζίδικο, θα επέλεγε με μεγάλη του χαρά του δεύτερο και μάλιστα χωρίς μισθό, όπως ανέφερε! Συγκεκριμένα, ο Νίκος Βέρτης δήλωσε:

«Σαν το σουβλατζίδικο δεν έχει. Σιγά μην έτρωγα από τα σκουπίδια, μου έλεγαν τα παιδιά ότι έτρωγαν από τα σκουπίδια. Δεν είναι για μένα αυτά. Στο σουβλατζίδικο δεν έχει τέτοια», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε μάλιστα, πως σε καμία περίπτωση δεν θα έτρωγε φαγητό από τα σκουπίδια, όπως έκαναν παλιότεροι παίκτες του ριάλιτι επιβίωσης (αν και σε αυτή τη ζωή ποτέ μη λες ποτέ). Εκτός από την ερώτηση που αφορούσε στη συμμετοχή του στο Survivor, ο διάσημος τραγουδιστής αναφέρθηκε και στο περιστατικό, σύμφωνα με το οποίο εκδήλωσε τον εκνευρισμό του για τον έλεγχο που έγινε στο μαγαζί που εμφανιζόταν. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά οι απανωτοί έλεγχοι που έγιναν από τις αρχές για την ένταση της μουσικής τον έκαναν να χάσει την ψυχραιμία του.