Οι πρωινές ώρες όμως μπορούν να αποδειχτούν και οι πιο παραγωγικές. Αν, λοιπόν, ξυπνήσεις σωστά να είσαι σίγουρη ότι θα έχεις ενέργεια όλη μέρα. Στο επιτυχημένο βιβλίο της “What the Most Successful People Do Before Breakfast, η Laura Vanderkam ανακαλύπτει πώς είναι να είσαι αυτός που αγνοεί το κουμπί snooze και μαθαίνει τις συνήθειες ανθρώπων που δηλώνουν «πρωινοί τύποι».

Κάνε γυμναστική

Όσο απίστευτο κι αν σου φαίνεται, όταν ξεκινάει η μέρα σου με έντονη προπόνηση γεμίζεις ενέργεια για τις υπόλοιπες ώρες. Ένα δυνατό πρόγραμμα γυμναστικής, όπως το kickboxing, αποτελεί την ιδανική διέξοδο από το άγχος μιας δύσκολης εβδομάδας.

Ενημερώσου

Αφιέρωσε ένα τέταρτο για να διαβάσεις τα νέα, να σερφάρεις στο internet και να χαζέψεις στα social media. Μετά από αυτό θα είναι πιο εύκολο να εστιάσεις στη δουλειά. Ας το παραδεχτούμε: Γραφείο και facebook δεν πάνε μαζί.

Δείξε ευγνωμοσύνη

Ξεκίνα την ημέρα κάνοντας θετικές σκέψεις πριν ακόμα σηκωθείς από το κρεβάτι σου. Εστίασε σε δύο – τρεις σκέψεις που σε κάνουν να νιώθεις ευγνωμοσύνη ή φέρε στο μυαλό σου ένα γεγονός για το οποίο ανυπομονείς.

Τεντώσου

Μετά από έναν καλό ύπνο ήρθε η ώρα να ξυπνήσεις το σώμα σου. Κάνε μερικές ασκήσεις yoga πριν καθίσεις να φας πρωινό. Αυτή η συνήθεια δεν θα κάνει καλό μόνο στο σώμα αλλά και στο μυαλό σου.

Κάνε τη λίστα της ημέρας

Δεν μπορείς να θυμάσαι τα πάντα και είναι κουραστικό να έχεις σκόρπιες σκέψεις στο κεφάλι σου. Πάρε χαρτί και μολύβι και φτιάξε μία λίστα με όλα όσα έχεις να κάνεις μέσα στην ημέρα. Αν η λίστα σου είναι μεγάλη, δώσε προτεραιότητα στα πιο σημαντικά.

Ενυδατώσου

Πιες νερό, κάνε ένα δεκάλεπτο περπάτημα και φάε ένα φρούτο. Έτσι, θα ενυδατώσεις τον οργανισμό σου και θα ξυπνήσεις τον μεταβολισμό σου.

Πέρνα ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σου

Είτε μένεις με τον φίλο σου είτε έχεις οικογένεια, το πρωινό είναι μία καλή αφορμή για να περάσατε λίγο χρόνο μαζί. Καθίστε στο τραπέζι και απολαύστε το γεύμα σας, συζητήστε για το πρόγραμμα της ημέρας και κάντε σχέδια για το βράδυ.