Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ παρέδωσε τον έλεγχο του λογαριασμού του στο Instagram σε μια Ουκρανή γιατρό που εργάζεται στην πόλη Χάρκοβο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Κυριακής, τα Instagram Stories του πρώην ποδοσφαιριστή πλημμύρισαν από βίντεο και φωτογραφίες που ακολουθούσαν την Iryna, παιδοαναισθησιολόγο και επικεφαλής του περιφερειακού περιγεννητικού κέντρου, σε μια μέρα στη δουλειά εν μέσω της σύγκρουσης.

Η Iryna έδειξε στους 71,5 εκατομμύρια οπαδούς του Beckham το στενό υπόγειο όπου μεταφέρθηκαν όλες οι έγκυες γυναίκες και οι νέες μητέρες κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της ρωσικής εισβολής. Δημοσίευσε φωτογραφίες νεογνών στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου βασίζονταν σε γεννήτριες οξυγόνου που δώρισε η Unicef. Σε ένα απόσπασμα, κινηματογράφησε μια νεαρή μητέρα, τη Yana, να κρατά τον γιο της, Mykhailo, ο οποίος γεννήθηκε με αναπνευστικά προβλήματα και του οποίου το οικογενειακό σπίτι καταστράφηκε.

Η παιδίατρος και αναισθησιολόγος Ιρίνα ανέφερε ότι ρισκάρει τη ζωή της, αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη δουλειά της.

“Οι πρώτες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες. Έπρεπε να μάθουμε να δουλεύουμε υπό τον θόρυβο των βομβαρδισμών. Κατά πάσα πιθανότητα ρισκάρουμε τη ζωή μας, αλλά δεν το σκέφτομαι καθόλου. Αγαπάμε τη δουλειά μας. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές εδώ, ανησυχούμε, κλαίμε αλλά κανείς από εμάς δεν θα εγκαταλείψει”, τόνισε μεταξύ άλλων.