Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου εξακολουθεί να ζει σε ένα σπίτι που αγόρασε όταν ήταν νέος για το μικρό ποσό των 31.500 δολαρίων.

Ο Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος τώρα έχει περιουσία άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με τη λίστα πλουσίων του Forbes σε πραγματικό χρόνο, ήταν κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας που ονομάζεται Berkshire Hathaway που είναι μόνο μια από αυτές τις εταιρείες για τις οποίες ίσως δεν έχετε ακούσει ποτέ, αλλά σίγουρα θα έχετε ακούσει για τις εταιρείες που κατέχει.

Ονόματα όπως Dairy Queen, Duracell, Fruit of the Loom και NetJets σας λένε κάτι μήπως;

Επίσης, είναι ιδιοκτήτης εταιρειών διαμαντιών καθώς έχει και μερίδια σε άλλες τεράστιες εταιρείες όπως η American Express, η Apple, η Coca-Cola και η Kraft-Heinz, ίσως αρχίζετε να έχετε μια ιδέα για το πόσο πλούσιος είναι ο άνθρωπος!

Τέλος πάντων, ο Μπάφετ γεννήθηκε το 1930 στην Ομάχα και –σε αντίθεση με μερικούς άλλους στη Rich List– έχει ακόμα κάποιες τάσεις απλότητας στην καρδιά του και δεν θέλει να απομακρυνθεί πολύ από τις ρίζες του.

Αυτό σημαίνει ότι δεν σχεδιάζει να ζήσει σε κάποια τεράστια “διαστημική” έπαυλη στην Καλιφόρνια, στην οποία απλοί θνητοί –ή άνθρωποι χωρίς όλα τα μετρητά του κόσμου– θα μπορούσαν μόνο να ονειρεύονται.

Όχι, στην πραγματικότητα ζει σε ένα σπίτι στην Ομάχα της Νεμπράσκα που αγόρασε πολύ πίσω στη δεκαετία του 1950 – πολύ πριν γίνει τόσο πλούσιος – για περίπου 31.500 $.

Με βάση το μέγεθος αυτό για το 2022, τα χρήματα που χρησιμοποίησε θα ήταν περίπου 250.000 δολάρια, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα μέτριο σπίτι για κάποιον τόσο πλούσιο.

Ο Μπάφετ αγόρασε το σπίτι το 1958 και ζει εκεί 60 χρόνια.

Του αρέσει να ζει εκεί, αφού είχε πει στο παρελθόν ότι «δεν θα το αντάλλαζε με τίποτα».

Φυσικά, δεν είναι η μοναδική του ιδιοκτησία, αλλά είναι η πρώτη και η αγαπημένη του, όπως όλα δείχνουν!