Το αμερικανικό περιοδικό National Enquirer κυκλοφόρησε δημοσίευμα για την υγεία του Αλ Πατσίνο που έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ. Σύμφωνα με αυτό, ο αγαπημένος ηθοποιός φαίνεται να έχει χάσει ήδη το 90% της όρασής του μετά από εγχείρηση για καταρράκτη. Οι φωτογραφίες που το συνόδευαν, τον δείχνουν να κυκλοφορεί με μαύρα γυαλιά και γάζες και ήταν αυτές που πυροδότησαν κι άλλο τις φήμες.

al-patsino

Ωστόσο στις ΗΠΑ τα περιοδικά σφάζονται μιας και τάσσονται κατά του περιοδικού και χαρακτηρίζουν το δημοσίευμα ως αναληθές. Συγκεκριμένα το Gossip gop, επικαλέστηκε ιατρικές πηγές δικές του που καθυσήχασαν με την σειρά τους τον κόσμο, λέγοντας ότι η εγχείρηση ήταν αποτελεσματική.

Το Radaronline μίλησε με γιατρό επί του θέματος, ο οποίος σχολίασε ότι αυτές οι εγχειρήσεις έχουν μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας, αφού κατά την διάρκεια της επέμβασης υπάρχει ενδεχόμενο να πειραχτεί κάποιο οπτικό νεύρο προκαλώντας μερική τύφλωση.

Επιπλέον πρόσθεσε: «Ακόμα κι αν η επέμβαση ήταν επιτυχής, ο Πατσίνο πρέπει εφεξής να αποφεύγει κάποιες συνήθειες που ενδεχομένως οδήγησαν στην εμφάνιση του καταρράκτη. Τέτοιες είναι, μεταξύ άλλων, το κάπνισμα, το αλκοόλ και η έκθεση στον ήλιο».

«Εάν δεν αποφύγει οτιδήποτε από αυτά που προκάλεσαν τον καταρράκτη, «φλερτάρει» με την τύφλωση», κατέληξε ο Gabriel Mirkin.