Είναι μία πρωτιά και συμβαίνει φέτος. Για πρώτη φορά στην ιστορία, η PLAYMOBIL κατασκεύασε φιγούρες εμπνευσμένες από την αρχαία Ελλάδα και αποκλειστικά για την ελληνική αγορά. Γιατί όμως πρέπει να αποκτήσεις το Δία και την Αθηνά;

playmobil1

Πέρα του “συλλεκτικού” ενδιαφέροντος, αξίζει να γνωρίζεις ότι πρόκειται για μέρος του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης PLAYMOBIL play & give, με το Δία και την Αθηνά να είναι οι νέοι πρωταγωνιστές οι οποίοι μεταφέρουν μηνύματα προσφοράς και αγάπης για παιδιά με ανάγκη.

playmobil6

Ο Δίας και η Αθηνά “συστήθηκαν” στο κοινό το απόγευμα της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου και έκλεψαν τις εντυπώσεις. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Penthouse Suite, στον 7ο όροφο του NEW Hotel και με την αξεπέραστη θέα της Ακρόπολης, οι 2 νέες συλλεκτικές φιγούρες του προγράμματος PLAYMOBIL play & give 2016, υποδέχθηκαν εκπροσώπους των media, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Δία και την Αθηνά και να ανακαλύψουν την ιστορία της δημιουργίας τους και την πορεία τους από τον Όλυμπο μέχρι το εργοστάσιο της PLAYMOBIL στη Μάλτα και πλέον σε όλα τα παιδικά δωμάτια.

playmobil7

Οι νέες φιγούρες του κοινωνικού προγράμματος – ο Δίας και η Αθηνά – διατίθενται σε όλα τα καταστήματα παιχνιδιών και γίνονται για ακόμα μια χρονιά σύμβολα αγάπης και ουσιαστικής προσφοράς και μας ενώνουν όλους για ένα ξεχωριστό σκοπό: Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των φιγούρων θα διατεθεί και φέτος για την ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.

playmobil0

Με κάθε συλλεκτική φιγούρα PLAYMOBIL play & give δίνεις κι εσύ για 5η συνεχή χρονιά ζωή και ελπίδα σε παιδιά που τη χρειάζονται, καθώς το κοινωνικό πρόγραμμα Playmobil play & give έχει προσφέρει έως σήμερα 80.000 ευρώ για την ενίσχυση των σκοπών του συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.

playmobil2

Παράλληλα, η Playmobil Hellas, με τη φροντίδα των εκδόσεων Παπαδόπουλος, κυκλοφορεί το 3ο παραμύθι PLAYMOBIL play & give το οποίο διανέμεται δωρεάν στο Playmobil FunPark και σε εκπαιδευτικούς. Πρόκειται για μία ξεχωριστή ιστορία που εμπνεύστηκε ο Αντώνης Παπαθεοδούλου και τη μετέτρεψε σε εικόνες ο Γιώργος Πούρικας. Έχει τίτλο «Ο Δίας, η Αθηνά και η Δύναμη της Προσφοράς» μαθαίνοντας στα παιδιά για τη σημασία της προσφοράς σε όλους όσους έχουν την ανάγκη μας.

playmobil5

ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ

Ο σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ιδρύθηκε το 2012 από το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο “ΕΛΠΙΔΑ” ,που εδώ και 26 χρόνια, με πρωτοπόρο την πρόεδρο του συλλόγου Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, δίνει μεγάλο αγώνα για τη σωτηρία εκατοντάδων παιδιών που πάσχουν από καρκίνο. Πρωταρχικός σκοπός του υπήρξε η λειτουργία της Τράπεζας Εθελοντών Μυελού των Οστών που αποτελεί απάντηση στην ανάγκη εύρεσης εθελοντών δοτών, με στόχο να εξασφαλίσει σε όλα τα παιδιά που το χρειάζονται το απαραίτητο μόσχευμα για τη ζωή τους, που σήμερα αποκτούν με δυσκολία και συχνά με μεγάλο κόστος. Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών “Όραμα Ελπίδας” βαδίζει στον τρίτο χρόνο της ζωής της και “μετράει” περισσότερους από 35.000 εθελοντές δότες. Από την προσφορά του έχουν ήδη σωθεί 3 ζωές.

playmobil3

Η PLAYMOBIL Hellas είναι ένας σταθερός, πολύτιμος υποστηρικτής του συλλόγου που δίνει δύναμη στον αγώνα του. Αν είσαι μεταξύ 18 και 45 ετών και θέλεις να γίνεις Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών, η διαδικασία είναι απλή. Εάν δεν μπορείς να γίνεις εθελοντής, μπορείς να στηρίξεις οικονομικά το σύλλογο στο www.oramaelpidas.gr.