Ο παρουσιαστής του World Party δεν ειναι η πρώτη φορά που εκφράζει την άποψη του για καίρια θέματα και δεν είναι επίσης η πρώτη φορά που ταυτιζόμαστε. Επίσης κάτι μας λέει, ευτυχώς, πως δεν θα είναι και η τελευταία.

Μετά την αντίδραση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ωραιοκάστρου για ένταξη των προσφύγων σε σχολικά τμήματα, ο Γιώργος Μαυρίδης πήρε θέση με ένα post στην σελίδα του στο facebook άκρως συγκινητικό.

Ο παρουσιαστής πόσταρε την παρακάτω εικόνα με το οικογενειακό κειμήλιο της οικογένειας του και στη συνέχεια έγραψε τα παρακάτω

mavridis

«Αυτός είναι ένας δίσκος που σερβιρανε καφέ οι προγονοι μου όταν ζούσαν στην Κωνσταντινουπολη.
Τον πήραν μαζί τους όταν έφυγαν και ίσως να είναι ένα από τα λίγα πράγματα που κατάφεραν να κουβαλησουν από το σπίτι τους.

Από την φωτογραφία μπορείς να καταλάβεις ότι λείπουν τα χερουλια,
πουλήθηκαν στην κατοχή για να αγοράσουν φαγητό.

Οι παππούδες μου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο «Φανάρι» μέχρι που ήρθαν πρόσφυγες στην Θεσσαλονίκη το 1922.

Άλλαξαν τα επιθετα για να μην τους φτυνουν στο δρόμο και τους φωνάζουν τουρκοσπορους οι Ελληνες.
Με λίγα λόγια είμαι εγγονός τουρκοσπορου προσφυγα που δεν πιστεύει σε καμία θρησκεία και απλά από θέμα τύχης δεν γεννήθηκα 150 χλμ βοριοτερα για να λέγομαι Βουλγαρος, Αλβανός, Σερβος η Σκοπίανος.
Καλο θα είναι λοιπόν κάποιοι γονείς εκεί στο Ωραιοκαστρο που μεγαλώνουν παιδία να μην ξεχνανε από που προέρχονται και να παψουν να πιστεύουν ότι είναι γαλαζοαιματοι γιατί το μισό Ωραιοκαστρο είναι κτισμένο από Μικρασιατες και Πόντιους πρόσφυγες.

Υ. Γ : Σε περίπτωση που κάποιος έχει στο μυαλό του να μου πει ότι τα εδάφη είναι δικά μας και αυτοί τοτε ήταν Ελληνες κτλπ.

Θέλω να του πω ότι ο Αλέξανδρος έφτασε μέχρι την Ινδία και από όσο ξέρω έχει και κάτι φυλές με ξανθα μαλλιά και γαλαζια ματιά και κάθε φορά που αναφέρεται αυτό είναι με περηφάνια και δοξα οπότε σε οποιοδήποτε εθνικιστικο παραλήρημα να ξέρουν ότι και οι Συρίοι σε Ελληνικά εδάφη ζούσαν.
Οπότε οχι όπου μας συμφέρει έτσι και όπου δεν μας βολεύει γαργαρα!»

Respect!