Δεν ξέρω για σας, αλλά στα μαθητικά μου χρόνια το μάθημα της γεωγραφίας με είχε παιδέψει αρκετά, παρόλο που είχε ενδιαφέρον να γνωρίζω που βρίσκονται όλα εκείνα τα μέρη που ονειρευόμουν να γνωρίσω κάποια στιγμή στη ζωή μου. Μεγαλώνοντας κατάλαβα τι έφταιγε που δεν μπορούσα να αφομοιώσω όλες αυτές τις πληροφορίες με αποτέλεσμα να χάνω κ την πιο βασική που ήταν το που βρίσκεται η κάθε χώρα ή πόλη. Κατάλαβα ότι το πρόβλημα ήταν η πληθώρα των πληροφοριών. Υπήρχε τεράστια ύλη που αφορούσε βουνά, ποταμούς, «τι παράγει το τάδε μέρος» και πόσο πληθυσμό έχει το δείνα μέρος και στο τέλος χάναμε την ουσία. Ξεχνούσαμε πια το που βρίσκεται η πόλη για την οποία έπρεπε να θυμόμαστε όλες αυτές τις πληροφορίες.

Αργότερα, που μεγάλωσα και έκανα το πρώτο μου ταξίδι, θυμάμαι να ανοίγω στο Google τον χάρτη και να τσεκάρω την Ιταλία μιας και εκείνο το καλοκαίρι θα έκανα το πρώτο μου ταξίδι με αεροπλάνο στο εξωτερικό με προορισμό την Ρώμη. Είχα τέτοιον ενθουσιασμό που ήθελα να δω τα πάντα από πριν και να έχω μια πρώτη εικόνα για το τι πρόκειται να γνωρίσω από κοντά.

Έπειτα από αυτό το ταξίδι, είχα βάλει στόχο κάθε χρόνο να γνωρίζω ένα καινούργιο μέρος. Είτε εντός Ελλάδας είτε εκτός. Πάντως ο στόχος ήταν να πηγαίνω σε μέρη που δεν έχω ξαναπάει. Πάντα έψαχνα πληροφορίες για το κάθε ταξίδι που σκόπευα να κάνω ώστε να πηγαίνω «διαβασμένη». Έψαχνα τα highlights, τα καλύτερα εστιατόρια, αξιοθέατα, εμπορικά, παραδοσιακά μαγαζιά και γενικότερα όλα όσα δεν γινόταν να μην επισκεφτείς στο συγκεκριμένο προορισμό.

Έπειτα από καιρό, τυχαία, παρακολουθώντας  με φίλους ένα τηλεπαιχνίδι γνώσεων, συνειδητοποίησα ότι κάπως μαγικά έμαθα αρκετά γεωγραφία. Όχι με την λεπτομέρεια που απαιτούσαν οι καθηγητές μου κάποτε, αλλά σίγουρα ήξερα προς τα πού πέφτουν διάφορες πόλεις και χώρες. Ψάχνοντας τον επόμενο προορισμό, μάθαινα λίγο ακόμα γεωγραφία.

Το ταξίδι μου ξεκινάει πολύ πριν επιβιβαστώ στο αεροπλάνο.