Ο πρόσφατος κορωνοϊός COVID – 19 έχει προκαλέσει μία αλυσιδωτή αντίδραση που έχει επιπτώσεις στα πάντα, χωρίς να εξαιρούνται και τα προφυλακτικά. Με εκατομμύρια επιχειρήσεις και εργοστάσια σε όλον τον κόσμο να μην λειτουργούν, επηρεάζεται και η παγκόσμια παραγωγή προφυλακτικών.

Ο κορωνοϊός μας αφήνει χωρίς …προφυλακτικά

Έχουμε δει όλοι κάπου το αστείο ότι σε 9 μήνες από τώρα θα έχουμε γεμίσει …μωρά. Αυτό το αστείο ίσως τελικά να έχει και λίγη βάση, καθώς υπάρχει αυτήν την στιγμή παγκόσμια έλλειψη σε προφυλακτικά. Η μαλαισιανή εταιρία Karex Bhd, εταιρία που δημιουργεί τα υλικά για το 1/5 της παγκόσμιας παραγωγής προφυλακτικών, έχει περάσει μερικές βδομάδες κλειστή μετά την καραντίνα στην οποία τέθηκε η χώρα.

Το αποτέλεσμα; Τα 100 εκατομμύρια προφυλακτικά που θα είχαν εξάγει τα εργοστάσια σε αυτό το διάστημα, δεν παράχθηκαν. Έτσι, υπάρχει έλλειψη σε παγκόσμια brands, μεταξύ άλλων και στην πασίγνωστη Durex, που προμηθεύει.

Δόθηκε ξανά άδεια στην εταιρία να λειτουργήσει τα εργοστάσια της ώστε να προλάβουν την παγκόσμια έλλειψη, όμως επειδή ο κορωνοϊός καραδοκεί, θα παράγοντα περίπου τα μισά προφυλακτικά σε πολύ πιο αργούς ρυθμούς. Ο λόγος είναι η προστασία των εργατών και η τήρηση όλων των δυνατών κανόνων ασφαλείας για την προφύλαξή τους.

Ο Διευθυντής Παραγωγής της εταιρίας, Goh Miah Kiat δήλωσε:

“Θα δούμε μία τρομαχτική έλλειψη προφυλακτικών παγκοσμίως. Μεγαλύτερο πρόβλημα θα έχουν οι χώρες τις Αφρικής, όπου η έλλειψη προφυλακτικών μπορεί να διαρκέσει όχι για λίγες εβδομάδες αλλά για μήνες. Οι ανθρωπιστικοί οργανισμοί που δίνουν προφυλακτικά (σ.σ. για την αποτροπή της εξάπλωσης του HIV) θα έχουν πρόβλημα”.

 

κορωνοϊός προφυλακτικά