Μετά την οικειοθελή αποχώρηση της Ναυσικάς Παναγιωτιακοπούλου από το Survivor λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε, η Μαρία Καλάβρια, φίλη της Ναυσικάς αποκάλυψε τι την ταλαιπωρούσε τόσο καιρό. Όπως δήλωσε, η πρώην παίκτρια θα επιστρέψει σήμερα στην Ελλάδα λόγω του θέματος υγείας της. Συγκεκριμένα είπε:

«Έχει ένα θέμα με το έντερό της, για το οποίο ήταν πολύ δύσκολο, εκεί που βρισκόταν, να κάνει τις κατάλληλες εξετάσεις. Αυτό της το προκάλεσε η καρύδα που έτρωγε. Η καρύδα της «ξύπνησε» το πρόβλημα που είχε, έχει σπαστική κολίτιδα που είναι ό,τι χειρότερο. Της δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα και γι’ αυτό τον λόγο μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο. Είναι μία ειδική εξέταση που έκανε γι’ αυτό το πράγμα, που εκεί δε μπορούσα να την κάνουν»


«Σίγουρα της λείψαμε όλοι, και οι παρέες της, και ο σύντροφός της και η καθημερινότητά της. Νομίζω όμως ότι ο λόγος που έφυγε ήταν το πρόβλημα με το στομάχι της. Είχε πει ότι θα καθίσει όσο μπορεί περισσότερο. Εγώ να σου πω την αλήθεια, δεν πίστευα ότι θα καθίσει τόσο πολύ. Δεν μίλησα εγώ μαζί της. Μίλησε ο σύντροφός της, Κώστας Πηλαδάκης. Έρχεται σήμερα».

Επίσης η Μαρία Καλάβρια ανέφερε και την σχέση της Ναυσικάς τον Κώστα Πηλαδάκη.
«Έκανε ένα μεγάλο βήμα να μιλήσει στην κάμερα όσο η Ναυσικά ήταν στο παιχνίδι. Ίσως της κάνει και άλλη μία. Εγώ δεν είπα τίποτα». «Ο Κώστας είναι πρώτη φορά που είναι έτσι, δηλαδή είναι η πρώτη φορά που τον βλέπουμε τόσο πολύ ερωτευμένος με μία γυναίκα»