Ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου, ακολουθώντας το παράδειγμα της βασίλισσας. Η 94χρονη Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος, έκαναν το εμβόλιο τον Ιανουάριο.

«Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης έκαναν τα πρώτα τους εμβόλια κατά της COVID-19», ανέφερε το Κλάρενς Χάουζ σε σύντομη ανακοίνωση, χωρίς να διευκρινίζει πότε ακριβώς εμβολιάστηκε ο Κάρολος και η 73χρονη Καμίλα. Ο πρίγκιπας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας πέρυσι τον Μάρτιο. Δήλωσε όμως πως ήταν τυχερός καθώς εμφάνισε μόνο σχετικά ήπια συμπτώματα και η υγεία του αποκαταστάθηκε.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά την επίσκεψή του σε εμβολιαστικό κέντρο κοντά στην κατοικία του στη δυτική Αγγλία, ο Κάρολος είχε δηλώσει ότι ήταν «πολύ χαμηλά στην λίστα» για ένα εμβόλιο αλλά ότι «σίγουρα» θα το έκανε. Συνήθως η βασιλική οικογένεια αρνείται να δημοσιεύσει λεπτομέρειες για τέτοια ζητήματα υγείας. Λέει ότι αποτελούν προσωπικό ζήτημα. Παρόλα αυτά ο Κάρολος και η Καμίλα αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν τον εμβολιασμό τους προκειμένου να αποφύγουν τις όποιες εικασίες.

Δείτε ακόμα: The Crown: Η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι είναι η νέα Νταϊάνα και δηλώνει “τρομοκρατημένη”