Σε αδυναμία να ανταπεξέλθει στα έξοδα του βρίσκεται ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος με έδρα την Θεσαλονίκη και συγκεκριμένα την Καλαμαριά. Απειλείται πλέον με λουκέτο και πολλά παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εκπαιδευτικά προγράμματα στήριξης και διαβίωσης.

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος ιδρύθηκε το 1990 από 22 οικογένειες και πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με σύνδρομο Down στην χώρα. Παρέχει φυσικά υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας που έχουν μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Σταύρος Τσιφλίκης, εξήγησε: «Μετά από 27 χρόνια λειτουργίας και λόγω της κατάστασης στη χώρα μας, αντιμετωπίζουμε τεράστια οικονομικά προβλήματα, τη στιγμή που δεν παίρνουμε καμία κρατική επιδότηση και στηριζόμαστε μόνο σε δωρεές και στην κατασκευή και πώληση μπομπονιέρας» .

«Ωστόσο, αν και οι εργασίες στο νέο κτίριο έχουν ολοκληρωθεί και ξεκίνησε ο εξοπλισμός του, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στο λειτουργικό του κόστος που ανέρχεται στα περίπου 30.000 ευρώ μηνιαίως«, πρόσθεσε.

συλλογος