Τομ Κρουζ κατέφθασε στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας «Top Gun: Maverick», όχι με συνηθισμένο τρόπο. Ο διάσημος ηθοποιός έφτασε στο Σαν Ντιέγκο με ένα ελικόπτερο, το οποίο όμως δεν οδήγησε ο ίδιος.

Το ελικόπτερο έγραφε στο εξωτερικό του το όνομα της ταινίας και ο ίδιος ο Τομ Κρουζ παραδέχτηκε «Ξέρω να πετάω ένα ελικόπτερο, αλλά σήμερα δεν ήμουν εγώ. Όχι σήμερα».

Σχετικά με την ταινία δήλωσε πως είναι απο τα δυσκολότερα γυρίσματα ππυ έχει κάνει ποτέ λέγοντας, «Ήταν μια τεράστια πρόκληση για μένα. Συνεργαστήκαμε ακόμα και με το Ναυτικό και τον στρατό για να μπορούμε να γυρίσουμε την ταινία σωστά. Αφού θέλαμε να το κάνουμε, έπρεπε να πετάξουμε με F-18».

«Έπρεπε να μάθω στους ηθοποιούς να κινηματογραφούν μόνοι τους τον εαυτό τους, όσο βρίσκονταν μέσα στα μαχητικά. Καθένας τους ήταν μοναδικός. Είμαι περήφανος για όσα κατάφεραν», ανέφερε.

Στην ταινία που πρωταγωνιστεί, βλέπουμε και άλλα γνωστά ονόματα όπως Τζένιφερ Κόνελι, Μάιλς Τέλερ και ΤζονΧαμ, ενώ την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Τζόζεφ Κοσίνσκι.

Σε μια περίληψη της ταινίας, ένας από τους καλύτερους πιλότους της αεροπορίας, ο Πιτ «Μάβερικ» Μίτσελ, τον οποίο υποδύεται ο Τομ Κρουζ, δουλεύει ως εκπαιδευτής πιλότων. Αναλαμβάνει την εκπαίδευση μιας διμοιρίας αποφοίτων για μία εξειδικευμένη αποστολή και εκεί ξεκινά η περιπέτεια, ερχόμενος αντιμέτωπος με τους βαθύτερους φόβους του.