Ο μεγαλύτερος τραγουδιστής και συνθέτης της ποπ των Βαλκανίων, Željko Joksimović, μόλις κυκλοφόρησε την απόλυτη καλοκαιρινή επιτυχία σε δύο γλώσσες! Την ίδια μέρα, ο Željko δημοσίευσε το τραγούδι στα ελληνικά και στα σερβικά, θυμίζοντας έντονα τις μεγαλύτερες επιτυχίες του πριν από 20 χρόνια.

Το τραγούδι «Έλα Δώσε» γράφτηκε από τη Βάγια Καλαντζή, γνωστή για τις μεγάλες τις επιτυχίες όπως το «Είναι Στιγμές» του Αντώνη Ρέμου ενώ τη μουσική συνέθεσε ο ίδιος ο Željko.

Είκοσι χρόνια μετά την κυκλοφορία του “Lane Moje”, ο Željko Joksimović εμπνεύστηκε να κυκλοφορήσει ένα τραγούδι στην ελληνική γλώσσα αφού όπως δηλώνει ο ίδιος αισθάνεται την Ελλάδα ως δεύτερο σπίτι του μετά τη συνεργασία του με τους μεγαλύτερους σύγχρονους λαϊκούς και έντεχνους καλλιτέχνες όπως ο Αντώνης Ρέμος, ο Γιάννης Κότσιρας και πολλούς ακόμα με τους μοιράζονται εκτός από τις ίδιες καλλιτεχνικές ανησυχίες και μία δυνατή φιλία.

Στις αρχές της χρονιάς, ο Joksimović ανακοίνωσε ότι σύντομα έρχονται νέα τραγούδια, προκαλώντας σάλο στα κοινωνικά δίκτυα όταν δημοσίευσε μόνο ένα σύντομο teaser του κομματιού «Ela». Πιστός στην υπόσχεση του στους fans εξέπληξε το κοινό με την ταυτόχρονη κυκλοφορία του τραγουδιού σε δυο γλώσσες κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της βαλκανικής μουσικής.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Željko μιλά έξι γλώσσες: σερβικά, ρωσικά, πολωνικά, ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.

“Όλα τα τραγούδια του νέου άλμπουμ είναι τεσσάρων ή πέντε ετών και τα έχω κρατήσει με πείσμα στο συρτάρι. Γιατί περίμενα τόσο πολύ να τα κυκλοφορήσω; Μου αρέσει να πειραματίζομαι με τη μουσική και είχα άλλες δεσμεύσεις που δεν μου επέτρεπαν, αλλά πιστεύω το φθινόπωρο θα είναι η στιγμή που αυτά τα τραγούδια θα παραδοθούν στο κοινό και θα γίνουν δικά τους», είπε πρόσφατα ο Joksimović.

Βρείτε το Έλα Δώσε σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα μουσικής

Leave a Reply

Your email address will not be published.