Ο διάσημος ζωγράφος Hiroki Takeda, ο οποίος ζωγραφίζει τις χαρακτηρίστηκες απεικονίσεις από διάφορα ζώα όπως γάτες και σκύλους με πολλά φυτά γύρω τους, δημιουργεί μια συλλογή αφιερωμένη στην Ουκρανία. Το ανάλαφρο και χαρούμενο ύφος του καλλιτέχνη στις δημιουργίες του άλλαξε σε κάτι πιο σκοτεινό αφού δημιούργησε μια συλλογή με αντιπολεμικό συμβολισμό και ελπίδες για ειρήνη, για την Ουκρανία.

Στην συλλογή περιλαμβάνονται ελαιογραφίες που απεικονίζουν πολεμικά αεροσκάφη, όπλα και στρατιώτες.
Πιο συγκεκριμένα ο πρώτος πίνακας παρουσιάζει ένα αεροπλάνο να σκίζει έναν θαμπό γκρίζο ουρανό και από πίσω του να φαίνονται σε άσπρο χρώμα μικρότερα αεροπλάνα. Το αεροσκάφος καλύπτεται με μια σειρά από άνθη που καλύπτουν τα παράθυρα και τυλίγονται γύρω από τα φτερά. Ομοίως, αντί να πέφτουν βόμβες από το αεροπλάνο, πέφτουν λουλούδια.


Σε ένα άλλο έργο, ο Takeda χρησιμοποιεί την ίδια χρωματική παλέτα σε κλίμακα του γκρι για να αποδώσει μια μορφή όπλου, μέσα στο οποίο υπάρχουν δύο στρατιώτες που στοχεύουν τα όπλα τους σε ανυποψίαστους πολίτες. Σε όλη αυτή τη ζοφερή σκηνή υπάρχουν ίχνη από βιολετί λουλούδια και λεπτές πεταλούδες.
Αυτά τα λουλούδια μεταφέρουν αντιπολεμικό συναίσθημα και επιθυμία να αντικατασταθεί η καταστροφή με ειρήνη.

Η συλλογή βρίσκεται στο Tricera Museum στο Τόκιο αλλά και στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram.