Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στα Public και τη νέα χρονιά, προσφέροντάς μας έμπνευση και προβληματισμό! Επίκαιρες συζητήσεις αλλά και παρουσιάσεις  βιβλίων έρχονται στα καταστήματα Public σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για να μας κρατήσουν συντροφιά με τον καλύτερο τρόπο, πάντα με την υπογραφή του κορυφαίου βιβλιοπωλείου στην Ελλάδα. Για την είσοδο στον χώρο απαιτείται η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παναγιώτης Φάσσας

Από το μηδέν φτάσε όπου δεν μπορείς, εκδόσεις Ιβίσκος

Πέμπτη 12/01 και ώρα 20:30 | Public café Συντάγματος

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στο Public café Συντάγματος φιλοξενούμε τον συγγραφέα  Παναγιώτη Φάσσα στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου Από το μηδέν φτάσε όπου δεν μπορείς.

Θα μιλήσουν: Κωνσταντίνος Μπιμπλής, NLP Coaching Master Trainer

Άρης Μελισσουργός, Επικοινωνιολόγος & Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Νίνα Καλούτσα, Ειδικός Φωνής και Δημόσιας Ομιλίας managing director SPEAK & THRIVE

Συντονίζει ο Σάββας Πούμπουρας, Life Enthusiast

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Δεν υπάρχει όριο στο τι μπορείς να κάνεις και να έχεις, διότι δεν υπάρχει όριο στο ποιος/α μπορείς να γίνεις!

Κρύβεις απεριόριστο δυναμικό μέσα σου και ήρθε ο καιρός να το ξεκλειδώσεις Τελικά γίνεται να φτάσεις από το μηδέν εκεί που νόμιζες ότι δεν μπορείς; Ναι! Πολλοί είναι οι επιτυχημένοι άνθρωποι που ξεκίνησαν από το δικό τους μηδέν. Ναι… ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ. Πίστεψέ το. Κι εσύ ΜΠΟΡΕΙΣ Θα αφήσεις τους στόχους, τα όνειρα και το μέλλον σου στην τύχη ή θα κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να γίνουν πραγματικότητα; Αν είσαι πράγματι αποφασισμένος, τότε αυτό το βιβλίο θα σου δώσει όλα τα εργαλεία, τις στρατηγικές και τον τρόπο σκέψης που χρειάζεσαι για να τα καταφέρεις!

Ελένη Ανδρεάδη

Οι μαχητές του Ντάο, εκδόσεις Μεταίχμιο
Σάββατο 14/01 και ώρα 12:00 |Public Golden Hall

Για παιδιά από 5 ετών

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 12:00 φιλοξενούμε στο Public Golden Hall την περιβαλλοντολόγο και βραβευμένη με Κρατικό Βραβείο συγγραφέα Ελένη Ανδρεάδη στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου Οι μαχητές του Ντάο.

Μαζί με τη συγγραφέα θα είναι στην εκδήλωση η Δανάη Κουτσογιαννοπούλου και η Μάρη Αγκαλιώτου, μέλη της ομάδας Πράκτορες του πλανήτη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο κόσμος μάς χρειάζεται! Δε γίνεται να κλείσουμε τα αυτιά μας στον κόσμο μας, γιατί εδώ ζούμε. Δεν μπορούμε να πάμε αλλού. Έτσι λοιπόν μας έμεινε μόνο μία επιλογή. Ποια; Μα, να γίνουμε Μαχητές του Ντάο στη σοφίτα του παππού Σίφου, φυσικά!

Θα αναρωτιέστε, λοιπόν, πώς γίνεται κανείς μαχητής σε μια σοφίτα.

«Μπορείτε να βοηθήσετε τον κόσμο μας να ξαναβρεί την ισορροπία που έχασε».

Ήρθε η ώρα να γνωρίσετε τους Μαχητές του Ντάο! Προστατεύουν τη σημαντικότερη Αυτοκράτειρα, τη Γη ολόκληρη. Δεν είναι και τόσοι πολλοί. Μόνο ο Του και η αδερφή του η Ντι, παρέα με τον παππού τους, Σίφου. Αλλά πιστεύουν πως υπάρχουν και άλλοι εκεί έξω, μια ολόκληρη φρουρά.

Ο Του και η Ντι είναι παιδιά που πάνε σε ένα διαφορετικό σχολείο. Το σχολείο τους είναι στη σοφίτα του σπιτιού τους, και εκεί ο παππούς τους τους μαθαίνει πώς να γίνουν μαχητές: Οι Μαχητές του Ντάο, που υπερασπίζονται την ισορροπία στον πλανήτη. Κάθε Σάββατο τα παιδιά σώζουν τον κόσμο με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Καμιά φορά και τις Κυριακές, γιατί αλήθεια, έχουν μπόλικη δουλειά.

Οι Μαχητές του Ντάο, με μυρωδιά ανατολικής (φιλο)σοφίας, μας εμπνέουν και μας προτείνουν τρόπους με τους οποίους μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή. Κυρίως, μας υπενθυμίζουν ότι θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες για όσα μας προσφέρει η Γη. Μας δείχνουν το φως μέσα μας και πως με αυτό μπορούμε να φωτίσουμε όλη την πλάση.

Βασίλης Παζόπουλος

Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin, εκδόσεις Media2Day
Τετάρτη 18/01 στις 19:00| Αίθουσα 5ου ορόφου Public Συντάγματος

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στις 19:00 φιλοξενούμε στο Public Συντάγματος τον συγγραφέα Βασίλη Παζόπουλο στην παρουσίαση του νέου βιβλίου Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin.

Με τον συγγραφέα συζητούν:

Γιώργος Παπανικολάου, Διευθυντής του Euro2day.gr

Στέλιος Βραδέλης, Διευθυντής του Institute of Digital Finance

Δρ. Νίκος Μπογονικολός, Μαθηματικός, PhD στο πεδίο εφαρμογών της τεχνητής νοημοσύνης στην οικονομία.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Τι είναι το Bitcoin; Πώς εξελίχθηκε; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του; Γιατί είναι επαναστατικό; Πόσο ασφαλές είναι; Πώς εξασφαλίζει οικονομική ανεξαρτησία; Γιατί είναι καλύτερο από τον χρυσό; Πώς αγοράζουμε και πώς πουλάμε;
Και πώς φορολογούνται τα κέρδη από Bitcoin; Κι ακόμα: Πώς εξελίχθηκε το χρήμα και πώς γεννήθηκαν τα κρυπτονομίσματα; Τι διαφορετικό υπόσχεται το Ethereum; Πώς σχηματίζεται το νέο χρηματοοικονομικό σύστημα και τι ρόλο έχουν οι DeFi; Πώς εξηγείται η… μανία με τα NFTs;
Αυτά είναι τα βασικά ερωτήματα στα οποία απαντά το νέο βιβλίο του Βασίλη Παζόπουλου «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του BITCOIN – Και τι πρέπει να γνωρίζετε για το Ethereum, τα NFTs και τις DeFi», με στόχο όχι μόνο να το συστήσει, αλλά να κάνει κατανοητά τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας του πρώτου και πιο δημοφιλούς κρυπτονομίσματος.
Με λόγο απλό, με θεωρία, αλλά και με πολλή περισσότερη «πράξη» και παραδείγματα, εξηγεί γιατί το Bitcoin σε μόλις 10 χρόνια κατάφερε να πρωταγωνιστεί στο νέο τοπίο της οικονομίας, να αλλάξει τον τρόπο αντίληψης των οικονομολόγων και των επαγγελματιών επενδυτών, να αποκτήσει φανατικούς πιστούς. Παράλληλα, σχηματίζει τον «θαυμαστό καινούργιο κόσμο» του «νέου» Internet, του Ethereum, των Defi και των NFTs. Με αυτό το βιβλίο, όλοι πλέον μπορούν να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για τις κατακλυσμιαίες αλλαγές στον χώρο της οικονομίας και των επενδύσεων!

Να σημειωθεί ότι για όσους αγοράσουν το βιβλίο παρέχεται δωρεάν προνομιακή σχέση με το γνωστό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Kraken, δωρεάν μηνιαία ηλεκτρονική ενημέρωση για τα θέματα που αναλύονται στο βιβλίο, καθώς και όλα τα links που αναφέρονται σε αυτό.

Διοίκηση Επιχειρησιακών λειτουργιών – 2Η έκδοση

Εκδόσεις Κριτική

Πέμπτη 19/01 και ώρα 19:00 | Αίθουσα 5ου ορόφου Public Συντάγματος

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στις 19:00 στο Public Συντάγματος θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου Διοίκηση Επιχειρησιακών λειτουργιών – 2η έκδοση.

Συμμετέχουν οι:

Γιάννης Καλλιάς, Διευθύνων Σύμβουλος TÜV AUSTRIA HELLAS, Executive Business Director

Business Assurance TÜV AUSTRIA GROUP, Εκτελεστικό μέλος ΔΣ TÜV AUSTRIA HOLDING

Πάκης Παπαδημητρίου, Επικεφαλής ESG Division | Eurobank

Γκαμπριέλα Τελεκφάλβι, Ιδρύτρια της ΑΜΚΕ “KINITRO”

Δημήτρης Δρόσος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) και συνεπιμελητής του βιβλίου

Συντονισμός εκδήλωσης: Ελεωνόρα Ορφανίδου, δημοσιογράφος, Αθήνα 984 fm.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Οι συγγραφείς, με μακρά διδακτική εμπειρία στο πεδίο, παρουσιάζουν τις βασικές έννοιες και τεχνικές της διοίκησης λειτουργιών, καλύπτοντας ζητήματα, όπως η διοίκηση εφοδιαστικής αλυσίδας, τα συστήματα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων (ERP), η διοίκηση πληροφοριακών συστημάτων, η οργανωσιακή κουλτούρα, οι στρατηγικές και τακτικές αποφάσεις, εστιάζοντας τόσο στις επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων όσο και στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

Στη νέα έκδοση, το κείμενο έχει αναθεωρηθεί, με στόχο να γίνει όσο το δυνατόν πιο διδακτικό και φιλικό προς τον αναγνώστη. Ειδικότερα, έχουν επικαιροποιηθεί όλα τα παραδείγματα επιχειρήσεων, οι πίνακες και τα στατιστικά στοιχεία, ενώ έχουν προστεθεί νέα παραδείγματα τεχνολογικών εξελίξεων, ανάλυσης μεγάλων δεδομένων, καθώς και αντιμετώπισης των σύγχρονων ζητημάτων διοίκησης εφοδιαστικής αλυσίδας.

Στα παιδαγωγικά χαρακτηριστικά του βιβλίου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:

– Μαθησιακοί στόχοι στην αρχή κάθε κεφαλαίου.

– Εξάσκηση στο διαδίκτυο.

– Βασικοί όροι και σύνοψη κεφαλαίων.

– Μελέτες περίπτωσης.

– Σύνδεση με την εφοδιαστική αλυσίδα και με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

– Παρουσίαση της διοίκησης λειτουργιών στο σύνολο της επιχείρησης.

Χρήστος Τσούνης

Τα 4 βήματα του πλούτου, εκδόσεις Κλειδάριθμος
Πέμπτη 19/01 και ώρα 19:00 | Public Τσιμισκή

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στις 19:00 φιλοξενούμε στο Public Τσιμισκή τον συγγραφέα Χρήστο Τσούνη στην παρουσίαση του βιβλίου του Τα 4 βήματα του πλούτου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Ιωάννα Φωτοπούλου, επιχειρηματίας & financial influencer

Χριστίνα Κανατάκη, δημοσιογράφος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Γιατί, τελικά, το να γίνουμε πλούσιοι δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Είναι απλώς θέμα υπομονής, επιμονής και πειθαρχίας!

Γίνεται με 4 απλά βήματα να γίνουμε όλοι πλούσιοι; Κι όμως, γίνεται!

Μέσα από τη διαδικασία που μας παρουσιάζει ο δις βραβευμένος επιχειρηματίας και επενδυτής Χρήστος Τσούνης, η οικονομική ελευθερία είναι εφικτή για όλους. Δεν χρειάζεται να είμαστε έξυπνοι ή διορατικοί. Και σίγουρα δεν χρειάζεται να έχουμε πτυχίο Οικονομικών!

Τα 4 βήματα του πλούτου είναι ένα βιβλίο απλό, πρακτικό και άμεσο. Μας παίρνει απ’ το χέρι και μας δείχνει βήμα βήμα πώς να βάλουμε σε τάξη τα λεφτά μας. Από το πώς να αποταμιεύσουμε μέχρι το πώς να κάνουμε τις πρώτες μας μικρές επενδύσεις, μας δείχνει ολόκληρη την πορεία προς την οικονομική ανεξαρτησία. Και το κυριότερο; Είναι γραμμένο για την ελληνική πραγματικότητα!

Πρόκειται για ένα βιβλίο γεμάτο πρακτικές συμβουλές και οδηγίες τις οποίες μπορούμε να εφαρμόσουμε όλοι.

Ο Χρήστος Τσούνης είναι Ιδρυτής και Διαχειριστής της εταιρίας JNBC η οποία εστιάζει στη συμβουλευτική επιχειρήσεων, στο ηλεκτρονικό εμπόριο, στο ψηφιακό marketing και φυσικά στις χρηματιστηριακές επενδύσεις. Είναι δις βραβευμένος επιχειρηματίας, έχοντας λάβει το 2017 το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας για το Quizdom Education και το 2022 το Stelios Award για τους Financial Greeks. Στο ευρύ κοινό, είναι γνωστός μέσα από το ομώνυμο κανάλι του στο YouTube όπου μιλάει για Οικονομική Επικαιρότητα, Επενδύσεις και Διαχείριση Προσωπικών Οικονομικών.