Το ξέρατε ότι υπάρχει Παγκόσμια Ημέρα γεμιστού Μπισκότου; Ή Παγκόσμια Ημέρα Κονσέρβας; Υπάρχει ακόμη και… Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας και Αποχετευτικού Συστήματος! Αυτές και πολλές από τις πιο περίεργες παγκόσμιες ημέρες που υπάρχουν, θα τις βρείτε παρακάτω και θα ξεκαρδιστείτε από τα γέλια!

Ιανουάριος

Στις 5 Ιανουαρίου είναι η Ημέρα της Σαντιγύ ενώ στις 10 Ιανουαρίου, είναι η μέρα της Πικρής Σοκολάτας. [Εάν είναι κάτω των 65 τοις εκατό η περιεκτικότητα σε κακάο δεν την γιορτάζουμε]. Στις 19 Ιανουαρίου είναι η Ημέρα Κονσέρβας. Δεν πρόκειται για παγκόσμιες ημέρες αναγνωρισμένες από τον ΟΗΕ, ωστόσο οι Αμερικανοί – που αγαπούν πολύ τις Εθνικές Ημέρες με …περίεργο περιεχόμενο, τις αναφέρουν κανονικά στα ημερολόγιά τους. Για τους πιο παραδοσιακούς, που συνεχίζουν να σημειώνουν σε χαρτί και όχι στο κινητό τους, η 26η Ιανουαρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Χειρόγραφου Γραψίματος.

Φεβρουάριος 

Κρατήστε το στυλό ανά χείρας γιατί… στις 3 Φεβρουαρίου είναι η Ημέρα Σκίτσου [doodle day]. Σχεδιάστε φατσούλες, ανθρωπάκια και μουτζούρες σε χαρτί, σε τοίχους ή και μουστάκια στις φάτσες όσων κοιμούνται!

Στις 13 Φεβρουαρίου, μία μέρα πριν από εκείνη των Ερωτευμένων, λαμβάνει χώρα ένα αρκετά περίεργο μιξ γιορτών. Ξημερώνουν: η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου και μαζί, η Παγκόσμια Ημέρα Κινηματογράφου – οκ έως εδώ. Επίσης, είναι η Παγκόσμια Ημέρα …Προφυλακτικού αλλά και η Παγκόσμια Ημέρα Heavy Metal. Για να τις γιορτάσετε, μπορείτε να ακούσετε Heavy Metal στο ραδιόφωνο ενώ πηγαίνετε στον κινηματογράφο. Και στον γυρισμό μπορείτε να κάνετε και λίγο έρωτα, φυσικά με προφυλακτικό. Γιατί όχι;

Την επομένη: 14 Φεβρουαρίου εκτός από τη γνωστή γιορτή, είναι η Μέρα Γεμιστών Μπισκότων [δεν θα πούμε «όχι»] αλλά και η Ημέρα Ρόδας [παραλίγο να την γιορτάζαμε εάν είχαμε εκείνη την ρόδα στο Σύνταγμα, την θυμάστε;].

Στις 21 Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας και ταυτόχρονα η Παγκόσμια Ημέρα του Ξεναγού. Γιορτάστε την ξεναγώντας τους φίλους σας στην γειτονιά σας, στα ελληνικά φυσικά. Το ξέρατε ότι στην Νέα Σμύρνη έχει μνημείο για τάφους Λακεδαιμόνιων από τον ο αιώνα π.Χ; Και όμως, ναι! Σκεφτείτε καλά τι θα τους πείτε στην ξενάγηση, καθώς την αμέσως επόμενη είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης.

Το  τελευταίο Σάββατο του Φεβρουαρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Κατάποσης Σπαθιού! Δεν θα σας προτείναμε σε καμία περίπτωση να την γιορτάσετε.

Μάρτιος 

Μερικές από τις πιο παράξενες παγκόσμιες μέρες τις βρήκαμε τον μήνα Μάρτιο… Ξεκινάμε με τις 9 Μαρτίου με την Ημέρα Barbie αλλά και την… Ημέρα Ψεύτικων Δοντιών [Εάν έχετε ψεύτικα δόντια, χρόνια σας πολλά!]. Δυο μέρες μετά, στις 11 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υδραυλικών αλλά και Ημέρα Υποβρυχίων [αναρωτιόμαστε εάν υπάρχει κάποια συσχέτιση]. Στις 12 Μαρτίου έχουμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λογοκρισίας στο Διαδίκτυο [οκ, γιατί όχι].

20 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα Γαλλικής Γλώσσας, Αφήγησης, Γαλλοφωνίας, ΣπουργιτιούΔιεθνής Ημέρα Ευτυχίας και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει… Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγιεινής. Επίσης, η ίδια μέρα γιορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους και ως Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το Κρέας, η Τσικνοπέμπτη των Vegans. Μερικά ημερολόγια παρουσιάζουν την 20η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Βατράχου. Το εάν θα την γιορτάσετε ή όχι, το αφήνουμε σε εσάς.

21 Μαρτίου – Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης είναι επίσης και η Παγκόσμια Ημέρα Βαθύ Ύπνου με ευχάριστα όνειρα [μην ξεχάσετε να ευχηθείτε «καληνύχτα και όνειρα γλυκά» στους οικείους σας]. Παράλληλα, την 21η Μαρτίου στριμώχνονται [μαζί με την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down],  οι Παγκόσμιες Ημέρες Δασοπονίας, Κουκλοθεάτρου, Χρωμάτων. Επίσης, η Διεθνής Ημέρα Αρωμάτων αλλά και η Ημέρα Γαλλικού Ψωμιού [μπαγκέτα]. Γιορτάστε τρώγοντας ένα ωραίο σάντουιτς, επειδή είναι γιορτή – όχι για κανέναν άλλον λόγο.

Απρίλιος

Η Πρωταπριλιά είναι εκτός από Ημέρα Ψέματος και Απάτης και η Ημέρα Μαξιλαροπόλεμου. Παίξτε λίγο μαξιλαροπόλεμο με τα παιδιά σας και γαργαλήστε τα και λίγο για να πάρετε εκδίκηση. Στις 4 Απριλίου, είναι η Ημέρα της Βιταμίνης C (ευκαιρία να θυμηθείτε να κάνετε εξετάσεις) αλλά και η Ημέρα Αρουραίου[!]. Στις 13 Απριλίου, παίξτε λίγο σκραμπλ για να γιορτάσετε την Ημέρα Σκραμπλ! Στις 16 Απριλίου να είστε ήσυχοι γιατί είναι η Διεθνής Ημέρα κατά του Θορύβου ενώ ταυτόχρονα είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Φωνής… Μας μπέρδεψε!

Στις 23 Απριλίου είναι η Ημέρα Αγγλικής Γλώσσας (yes, indeed) αλλά και η Ημέρα Χαμένου Σκύλου… ενώ η ίδια ημερομηνία είναι η Παγκόσμια Νύχτα (και όχι «μέρα») Βιβλίου. Στις 29 Απριλίου είναι η Ημέρα Φερμουάρ οπότε και πρέπει να εκτιμήσουμε την σπουδαία αυτή εφεύρεση. Τέλος, στις 30 Απριλίου είναι μια μέρα αφιερωμένη στη Jazz.

Μάιος 

Ο Μάιος μπαίνει με γέλια…Στις 2 κιόλας του μηνός είναι η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου [Σε καλό να μας βγει]. Χαράς ευαγγέλια και στα νοσοκομεία! Στις Μαΐου γιορτάζουν οι μαίες [Παγκόσμια Ημέρα Μαιών] και μια βδομάδα μετά, οι νοσοκόμες! [12 Μαΐου – Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων]. Για τραυματιοφορείς και  γιατρούς ούτε κουβέντα.

Στις 15 Μαΐου είναι η μέρα ψάθινου καπέλου αλλά και η μέρα νάυλον κάλτσας! Στις 18 Μαΐου είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων οπότε κάντε τα σχέδιά σας από τώρα, κάποιο μουσείο πρέπει να επισκεφθείτε… Στις 23 Μαΐου πάντως, μην ξεχάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας. Δεν ξέρω τι γίνεται την ημέρα αυτή, αποφασίστε εσείς αν θα βγείτε ή όχι από το… καβούκι σας.

Στις 25 Μαΐου επίσης, δεν θέλετε να χάσετε με τίποτα την Ημέρα Πετσέτας… Αν εργάζεστε σε γραφείο, ποιος τη χάρη σας… Ακολουθούν η Ημέρα Σελοτέιπ στις 27 και η Ημέρα Συνδετήρα στις 29. Ενδιάμεσα, στις 28 Μαΐου είναι η Ημέρα Διεθνούς Αμνηστίας αλλά ποιος δίνει σημασία όταν ταυτόχρονα είναι και η Εθνική Ημέρα Hamburger της Αμερικής…

Ιούνιος 

Ο Ιούνιος είναι ένας μήνας γεμάτος διλήμματα…Στις 2 Ιουνίου είναι ταυτόχρονα: Ημέρα Donuts κι η Ημέρα Fish n Chips! Στις 5 Ιουνίου: Ημέρα Ice Tea και Ημέρα Jin [όχι απαραίτητα με tonic].  Στις 18 Ιουνίου πάλι, άλλο δίλημμα: είναι η Διεθνής Ημέρα Σούσι και μαζί, η Διεθνής Ημέρα Πικ-νικ. Στις 22 Ιουνίου, Ημέρα Onion Rings και ταυτόχρονα, Ημέρα Εκλέρ…

Κατά τα άλλα, στις 9 Ιουνίου είναι η Ημέρα Donald Duck και στις 19 η Ημέρα Garfield. Στις 16 Ιουνίου πάντως είναι η Ημέρα Σαγιονάρας [μην ξεχαστείτε και βγείτε με κάνα κλειστό παπούτσι] και στις 27 η Ημέρα Γυαλιών Ηλίου.

Στις 22 Ιουνίου μην ξεχάσετε την  Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου.

Ιούλιος 

Στις 2 Ιουλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα ufo (ας παραμείνουμε μακρυά και αγαπημένοι) και ταυτόχρονα, η Ημέρα: “Φτιάξε ένα Σκιάχτρο!”[για να τρομάξουν τα ufo;]. Στις 3 Ιουλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Συνεταιρισμών [να χαίρεστε τον συνέταιρό σας!] ενώ στις 5 Ιουλίου, μην ξεχάσετε την Ημέρα Bikini.

Στις 10 Ιουλίου είναι η Ημέρα Pina Colada, στις 19 Ιουλίου η Ημέρα Daquiri, στις 24 Ιουλίου η Ημέρα Tequila, στις 27 Ιουλίου η Ημέρα Σκωτσέζικου Ουίσκι…Εντάξει, με  τόσο αλκοόλ, μόνο ufo; Όλο το star wars βλέπεις…

Αύγουστος 

Ο Αύγουστος είναι κι αυτός με τις μέρες του… Στις 5 Αυγούστου για παράδειγμα, είναι η Ημέρα Κάστρων στην άμμο. Στις 6 είναι η Ημέρα Κούκλας και η Ημέρα Φιλίας [υπάρχει κάποια λογική…]. Η Παγκόσμια Ημέρα Φάρων πέφτει κι αυτή τον Αύγουστο, άλλοι την τοποθετούν στις 7 κι άλλοι στις 15.

Στις 8 Αυγούστου, η Διεθνής Ημέρα Γάτας. Στις 10 Αυγούστου η Παγκόσμια Ημέρα των Λιονταριών αλλά και η Ημέρα Τεμπελιάς… Στις 12, η Παγκόσμια Ημέρα Ελεφάντων. Στις 14 είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σαύρας.  Λένε ότι τον Αύγουστο είναι παχιές οι μύγες ωστόσο, δεν προβλέπεται ημέρα μυγών. Αντίθετα, στις 19 Αυγούστου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας. Την αμέσως επομένη, στις 20 Αυγούστου: η Παγκόσμια Ημέρα Κουνουπιών! [Δεν θα πρεπε να ήταν Νύχτα κανονικά;]. Ο μήνας κλείνει με την Ημέρα Βurger στις 31. Ναι, ξανά.  [Φαίνεται ότι το πολύ junk food προκαλεί εθισμό…]

Σεπτέμβριος 

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη… Η πρώτη του μήνα είναι η Ημέρα γραψίματος επιστολών [«σου γράφω ένα γράμμα όχι πως θέλω να στο δώσω…»]. Η 6η Σεπτεμβρίου είναι η Ημέρα Διαβάσματος Βιβλίου ενώ η επομένη η Ημέρα Αγοράς Βιβλίου [ανάποδα δεν τα έβαλαν;]

Προς τα μέσα του μήνα, μην χάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας στις 13 αλλά και… [προσέξτε συνειρμό:] την Παγκόσμια Ημέρα των Γλωσσών στις 26 Σεπτεμβρίου και τη Διεθνή Ημέρα της Μετάφρασης στις 30. [Χαμένοι στη μετάφραση…] Στις 18 Σεπτεμβρίου άλλη μία Ημέρα Cheeseburger [καιρό είχαμε να γιορτάσουμε burgers , ε;]

Οκτώβριος 

Από όλες τις ημέρες του χρόνου, η  1η  Οκτωβρίου είναι μια μέρα με πολύ μεγάλο target group: Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής, Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας αλλά και… προσοχή:  Παγκόσμια Ημέρα Μονοκατοικίας με κήπο και πισίνα! Αν έχετε μονοκατοικία με κήπο αλλά δεν διαθέτετε πισίνα, ούτε να σας περάσει από το μυαλό να γιορτάσετε… Εσείς μπορείτε να κάνετε πάρτι στις 4 Οκτωβρίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Κατοικίας [και ξανά Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής μέσα σε 3 μέρες]. Η πιο τρυφερή όμως εκδοχή της ημέρας αυτής είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
8 Οκτωβρίου αν δεν έχετε κάτι άλλο να κάνετε, μπορείτε κάλλιστα να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Ραγισμένου Αβγού. [Δεν αφορά τα ολόκληρα αβγά με πλήρες τσόφλι.]

Ο Οκτώβριος είναι γεμάτος σημαντικές ημέρες που δεν θα θέλετε να χάσετε. Σας υπενθυμίζουμε για να κάνετε το πρόγραμμά σας εγκαίρως: στις 15 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών μόνο με DETOL ενώ στις 25 του ίδιου μήνα: Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών μόνο με Barilla, MISKO, Melissa!

Νοέμβριος 

Στις 19 του μήνα έχουμε μία από τις πιο περίεργες παγκόσμιες ημέρες… την Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας και Αποχετευτικού Συστήματος [ασχολίαστο].

Δεκέμβριος

Με αυτά και μ’αυτά, φτάσαμε στον Δεκέμβριο. Ο μήνας αρχίζει με χαρακτηριστικές ημέρες. Στις 4 Δεκεμβρίου: Ημέρα Μπισκότων αλλά και Ημέρα Καφέ παπουτσιών [Καλύτερα πάντως από την 3η Μαΐου που είναι η Ημέρα Διαφορετικών Παπουτσιών.]

Μία ακόμη ημερομηνία που δεν πρέπει να χάσετε: 10 /12. Εκτός από Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοκτησίας. Όποιος έχει ιδιοκτησία, κερνάει: πληρώνει ΕΝΦΙΑ.
Καθόλου τυχαίο που η αμέσως επόμενη ημέρα: η 11η Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Βουνού. Όποιος δεν αντέχει, απλώς παίρνει τα βουνά!
Αυτά τα απολύτως απαραίτητα για τον χρόνο που ξεκινάει.

Όσο για την Ημέρα του Κρουασάν, του Ποπ –κορν, της Κρέπας και των Τσιπς Πατάτας καθώς και για τις Ημέρες Πολικής Αρκούδας, Πάντα, Δελφινιών, τις Ημέρες Φυστικιών ή Αμυγδάλων, τις Ημέρες Φούστας, Δαντέλας ή την Ημέρα χωρίς Εσώρουχα… την Ημέρα Ποδηλάτων, Ανεμόμυλων, Αερόστατων, Τρένων και άλλες σημαντικότατες ημερομηνίες, το site daysoftheyear.com είναι έτοιμο να σας διαφωτίσει.