Η μεγάλη μέρα για την Βραζιλία και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έφτασε. Η επίσημη τελετή έναρξης θα ξεκινήσει στις 02:00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) και θα προβληθεί από τα κανάλια της ΕΡΤ και του ΟΤΕ. Ο Ολυμπιακός Βωμός θα ανάψει το βράδυ στο στάδιο Μαρακανά του Ρίο και όλοι ελπίζουν και εύχονται να πάνε όλα καλά.

Το αρνητικό κλίμα από τις αποστολές των χωρών είναι εμφανές, ειδικά μετά τα κρούσματα κλοπής. Οι φόβοι για τον ιό Ζίκα, το ενδεχόμενο χτύπημα τρομοκρατίας, αλλά και η εσωτερική κρίση της χώρας, δεν βοηθούν για την μεγάλη γιορτή. Ωστόσο, οι Βραζιλιάνοι σκηνοθέτες δήλωσαν ότι η τελετή έναρξης θα είναι ένα τσουνάμι και θα τους αφορά όλους. «Να προσπαθήσουμε να τον βελτιώσουμε», είναι το παγκόσμιο και ηχηρό μήνυμα που θέλουν να στείλουν στους δισεκατομμύρια ανθρώπους που θα παρακολουθήσουν την τελετή. Καμία άλλη πληροφορία όμως δεν γίνεται γνωστή, αλλά σε λίγες ώρες θα ξέρουμε τα πάντα.

Στους αγώνες θα συμμετέχουν περισσότεροι από 11.000 αθλητές από 206 χώρες, ενώ το Κόσοβο και το Νότιο Σουδάν παίρνουν μέρος για πρώτη φορά.

Η μεγάλη γιορτή θα διαρκέσει εώς και τις 21 Αυγούστου στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε 33 χώρους στο Ρίο, σε 5 στις πόλεις του Σάο Πάολο, Μπέλο Οριζόντε, Σαλβαδόρ, Μπραζίλια, και Μανάους.

Ας ελπίσουμε να όλα να γίνουν με ασφάλεια!

ρίο