Για 10η συνεχή χρονιά, οι πολίτες καλούνται να συμμετέχουν στην «Ώρα της Γης», σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Τα μνημεία και τα αξιοθέατα από τις 20:30 (τοπική ώρα) μέχρι και τις 21:30, θα βυθιστούν στο σκοτάδι σε περισσότερες από 170 χώρες. Η εκστρατεία θα ξεκινήσει από τα νησιά Φίτζι και εν συνεχεία στην Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική.

Το Διεθνές Ταμείο για την Φύση επιχειρεί να υπενθυμίσει ότι η ενέργεια που καταναλώνεται έχει αρνητικές επιδράσεις στον πλανήτη και να υποκινήσει τις κυβερνήσεις να λάβουν τα απαραίτητα δραστικά μέτρα. Οι κλιματικές αλλαγές έχουν προκληθεί από το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και τον άνθρακα.

Ο υπεύθυνος για την παγκόσμια πρωτοβουλία, Σίνταρθ Ντας, εξηγεί: «Η Ώρα της Γης επιτρέπει στον καθένα να γίνει μέρος της ιστορίας όσον αφορά την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών«.

Και επειδή το διαδίκτυο έχει τεράστια δύναμη, οι χρήστες που έχουν λογαριασμό στα social media καλούνται να δημοσιεύσουν την δράση τους και να συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στην διάδοση αυτής της προσπάθειας για την σωτηρία του πλανήτη.

Σήμερα κατεβάζουμε διακόπτες λοιπόν!