Η πιο viral διαφήμιση των jumbo με πρωταγωνίστρια την Άντζελα Δημητρίου, έχει διχάσει τον κόσμο και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να γίνεται αφορμή για σχόλια. Πολλοί ήταν εκείνοι που υποστήριξαν την διαφήμιση αφού έκαναν λόγο για χιουμοριστικό concept, ενώ άλλοι έκριναν με τα πιο άσχημα λόγια ακόμα και την ατάκα «Χτύπα σαν άντρας».

Οι ιθύνοντες της Ισότητας των Φύλων, ήταν οι πρώτοι που αντέδρασαν αφού θεώρησαν την φράση σεξιστική και επικίνδυνη, σε βαθμό μάλιστα που παρουσιάζει εγκληματικές συμπεριφορές ως «κανονικότητα» ή «επικοινωνία».

Υπερβολή ή όχι, τελικά το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας αποφάσισε ότι επιβάλλεται να αποσυρθεί από την διαφήμιση το «χτύπα σαν άντρας» με δυωρία ως και την Πέμπτη, 21 Απριλίου.

Να αναφέρουμε βέβαια, ότι την συγκεκριμένη ατάκα οι περισσότεροι άντρες την είχαν ακούσει πολλές φορές από τους γονείς τους στα μικράτα τους και επ’ ουδενί δεν θεωρούνταν σεξιστική ή επικίνδυνη σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ισότητας των Φύλων. Πρέπει να έρθει η ώρα που θα σταματήσουμε επιτέλους να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας!

One Response

  1. ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΥΡΟΝΑΝΟΣ

    Σχολιάζοντας την τελευταία παράγραφο του άρθρου, τι πάει να πει πολλοί άντρες άκουγαν από τους γονείς τους την έκφραση «χτύπα σαν άντρας» ; Και παλιά επίσης λέγανε έχω δυο παιδιά και μια κόρη, τι σημαίνει ότι πρέπει να το λέμε και τώρα ; Η ότι «οι άντρες δεν κλαίνε».