Η Παγκόσμια Ημέρα Κομπλιμέντου, που γιορτάζεται την 1η Μαρτίου κάθε χρόνο, αναγνωρίζεται ως η πιο θετική ημέρα παγκοσμίως. Αυτή η ειδική περίσταση ενθαρρύνει τους ανθρώπους να προσφέρουν προσωπικές φιλοφρονήσεις και θετικές επιβεβαιώσεις στους γύρω τους, καλλιεργώντας ένα αίσθημα εκτίμησης και ενισχύοντας το ηθικό. Η ημέρα δίνει έμφαση στη δύναμη των κομπλιμέντων στο να κάνουν τα άτομα να αισθάνονται ότι έχουν αξία.

Εν όψει της ημέρας, η Finos Film, όπως πάντα, δημοσίευσε ένα φανταστικό βίντεο στην επίσημη σελίδα της στο Instagram.

Δείτε το βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Κομπλιμέντου

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Finos Film (@finosfilm_official)

Γράφει στη λεζάντα: “Μερικές φορές ένα μικρό κομπλιμέντο μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Για αυτό σήμερα τα μοιράζουμε απλόχερα!

Βλέπουμε σκηνές με… κομπλιμάν από τις ταινίες «Η Ωραία του Κουρέα», «Ο Εγωισμός», «Δάκρυα για την Ηλέκτρα», «Ξύπνα Βασίλη», «Ο Μάγκας με το Τρίκυκλο», «Ο Κατήφορος», «Εκείνος και Εκείνη», «Οι Κυρίες της Αυλής», «Οι Εραστές του Ονείρου» και «Γοργόνες και Μάγκες».”

Τα κομπλιμέντα δίνουν χαρά

Τα κομπλιμέντα, όταν είναι γνήσια και εκφράζονται με ειλικρίνεια, έχουν την αξιοσημείωτη δύναμη να ανεβάσουν το πνεύμα μας και να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή μας. Λειτουργούν ως καθρέφτης που αντανακλά τα θετικά χαρακτηριστικά και τα επιτεύγματα που μπορεί να παραβλέψουμε στον εαυτό μας, ενισχύοντας την αίσθηση της εκτίμησης και της επικύρωσης. Η αυθεντικότητα ενός κομπλιμέντου δεν έγκειται μόνο στα λόγια που λέγονται αλλά στη σοβαρότητα με την οποία μεταφέρονται. Έχει την ικανότητα να φωτίζει τη μέρα κάποιου, να ενδυναμώνει τις σχέσεις και να δημιουργεί ένα κυματιστό αποτέλεσμα θετικότητας. Όταν αναγνωρίζουμε το καλό στους άλλους, όχι μόνο ενισχύουμε την αυτοπεποίθησή τους αλλά ενθαρρύνουμε επίσης μια κουλτούρα καλοσύνης και αναγνώρισης. Τα αυθεντικά κομπλιμέντα χρησιμεύουν ως απόδειξη της ομορφιάς της ανθρώπινης σύνδεσης, αποδεικνύοντας ότι τα απλά, εγκάρδια λόγια μπορούν πράγματι να κάνουν μια βαθιά διαφορά στη συναισθηματική μας ευημερία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Κομπλιμέντου είναι εδώ και μας θυμίζει να πούμε μια καλή κουβέντα στον διπλανό μας. Με μηδενικό κόστος μπορούμε να δώσουμε χαρά και να μοιράσουμε χαμόγελα.