Η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα, που εκτός από την πλούσια φυσική της ομορφιά, ξεχωρίζει και για τις παραδόσεις της. Αναρίθμητα είναι τα έθιμα που μας έρχονται κάθε Πρωτοχρονιά από κάθε γωνιά της. Το ίδιο συμβαίνει φυσικά και σε άλλα μέρη του πλανήτη. Κάποια έθιμα όμως απέχουν αρκετά από την κοπή της βασιλόπιτας που συνηθίζουμε εμείς και φαντάζουν κάπως ασυνήθιστα. Ας δούμε, λοιπόν, μερικές περίεργες παραδόσεις από άλλες χώρες του κόσμου.

Ιταλία: Ξορκίζουν το κακό πετώντας πράγματα

Στον νότο της Ιταλίας, ξορκίζουν το κακό του έτους που φεύγει πετώντας από τα παράθυρα παλιά κατσαρολικά, ρούχα ή άλλα ανεπιθύμητα αντικείμενα. Την ίδια πρακτική φαίνεται να προτιμούν και στην Αργεντινή, στην πιο …ελαφριά ωστόσο έκδοσή της. Παλιά έγγραφα και χαρτιά χωρίς καμιά αξία πλέον για τον ιδιοκτήτη τους είναι αυτά που εκτοξεύονται σαν άλλο κομφετί από τα ανοιχτά παράθυρα, σε μια συμβολική κίνηση που δείχνει ότι κάποιος αφήνει πίσω του το παρελθόν.

Ιρλανδία: Τι κάνουν την Πρωτοχρονιά οι singles

Από την άλλη, αν είσαι γυναίκα μόνη, ζεις στην Ιρλανδία και θέλεις να βρεις τον έρωτα της ζωής σου δεν έχεις παρά να κοιμηθείς με μερικά κλαδάκια γκι κάτω από το μαξιλάρι σου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ισπανία: Σταφύλι τα μεσάνυχτα

Στην Ισπανία, το πιο περιζήτητο φρούτο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι το σταφύλι. Tο έθιμο θέλει τους Ισπανούς να τρώνε δώδεκα ρώγες -αντίστοιχες με το κάθε ένα από τα χτυπήματα του ρολογιού, όταν θα σημάνει μεσάνυχτα. Μάλιστα, όσοι δεν προλάβουν να φάνε τον σωστό αριθμό κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με κακοτυχία το νέο έτος. Γι’ αυτό και κάποιοι κάνουν …εξάσκηση ώστε να είναι «ετοιμοπόλεμοι» την κατάλληλη ώρα. Λέγεται ότι πρόκειται για ένα έθιμο, οι ρίζες του οποίου εντοπίζονται στις αρχές του περασμένου αιώνα, όταν το 1909 οι αγρότες στο Αλικάντε επεξεργάζονταν τρόπους να πουλήσουν τη σοδειά σταφυλιών, που ήταν ιδιαίτερα πλούσια εκείνη τη χρονιά.

Τσεχία: Το μήλο φέρνει τύχη

Από την άλλη, στην Τσεχία προτιμούν τα φρούτα εποχής και γι’ αυτόν τον λόγο αναζητούν την τύχη τους σ’ ένα μήλο! Το κόβουν στη μέση κι αν το σχήμα στο εσωτερικό του προσομοιάζει σε σταυρό είναι προμήνυμα για μπελάδες στο νέο έτος, αν πάλι θυμίζει αστέρι μπορούν να είναι αισιόδοξοι ότι θα βρουν τη χαρά.

Διαβάστε επίσης: Χαρά, αγάπη ή ελευθερία; Απόκτησε αυτό που θες για το νέο έτος με γούρια από τη Δώρα Σύρρου (ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ) | Thats Life. Life as it is!