Το ελληνικό καλοκαιράκι μπορεί να είναι όμορφο, όμως δεν προσφέρεται για όλους εκείνους οι οποίοι δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί στη ζέστη… Μάλιστα, με τον υδράργυρο να έχει χτυπήσει κόκκινο και τις συνθήκες στις μεγάλες πόλεις να είναι ανυπόφορες, όλοι μας αναζητούμε μια όαση δροσιάς στον προσωπικό μας χώρο. Αναμφίβολα, οι ανεμιστήρες και τα air condition αποτελούν δοκιμασμένες και «παραδοσιακές» λύσεις, όμως η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια στην αγορά υπάρχουν συσκευές που μπορούν να αντικαταστήσουν τη λειτουργία του air condition, προσφέροντας αν όχι τα ίδια, πολλαπλάσια οφέλη! Σε αυτή την κατηγορία των καινοτόμων προϊόντων ανήκουν τα Air Coolers (υδρόψυκτοι ψύκτες), οι οποίοι επιχειρούν να δημιουργήσουν στον εσωτερικό μας χώρο πολύ καλύτερες και πιο «υγιεινές» συνθήκες δροσιάς, σε σύγκριση με ένα κλιματιστικό…

Τα air coolers ακολουθούν τη λογική της ψύξης με εξάτμιση, αναπαράγοντας το αίσθημα της δροσιάς που παρέχει το φυσικό περιβάλλον σε μία λίμνη ή σε έναν καταρράκτη. Ο ανεμιστήρας ενός air cooler τραβάει τον ζεστό αέρα μέσα από τη κεντρική μονάδα, ο οποίος στη συνέχεια ψύχεται από το νερό (ή τον πάγο) που βρίσκεται στο εσωτερικό του μηχανήματος τοποθετημένος σε ειδικές κυψέλες. Το τελικό αποτέλεσμα που παράγεται από τη συγκεκριμένη διαδικασία είναι να παρέχεται μια συνεχής κυκλοφορία δροσερού και φρέσκου αέρα, μειώνοντας δραστικά τη θερμοκρασία ακόμη και σε χώρους με αρκετά τετραγωνικά. Έτσι λοιπόν μας δημιουργείται μια ευχάριστη αίσθηση δροσιάς, η οποία παρλαλληλα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας σε σχέση με ένα air-condition.

Για παράδειγμα, ο αέρας που διαχέεται στο χώρο με σταθερό τρόπο είναι πιο καθαρός και υγροποιημένος, πράγμα που μειώνει τα συμπτώματα του κνησμού στο δέρμα και την ξηρολαιμία. Επιπλέον, η συναρμολόγηση ενός air-cooler είναι κυριολεκτικά παιχνιδάκι και μπορεί να ολοκληρωθεί σε χρόνους… dt, ενώ παράλληλα ένα air-cooler είναι αρκετά πιο οικονομικό, τόσο στη λειτουργία του, όσο και στη συντήρηση. Μάλιστα, σε σύγκριση με ένα κλιματιστικό ξοδεύει σχεδόν 8 φορές λιγότερη ενέργεια. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ένα air cooler δεν διαθέτει μολύνει με επιβλαβείς ρύπους το περιβάλλον κι έτσι λοιπόν μπορείτε ουσιαστικά να συνδυάσετε το τερπνόν μετά του ωφελίμου, καθώς και δροσιά έχετε στο περιβάλλον σας και το περιβάλλον κρατάτε ασφαλές!

H Honeywell, μια εταιρεία που έχει γράψει ιστορία στον τομέα των οικιακών συσκευών έχει για το φετινό καλοκαίρι να μας προτείνει το TC10PCEI, ένα air cooler εσωτερικού χώρου, το οποίο διαθέτει τα υψηλότερα ποιοτικά στάνταρ στην αγορά. Με compact και σούπερ κομψές διαστάσεις που το καθιστούν ιδανικό για κάθε χώρο, ιονιστή που βοηθάει στη μείωση των σωματιδίων του αέρα και εξαιρετική ψύξη μακράς διαρκείας είναι βέβαιο ότι θα σας κάνει να ξεχάσετε την ζέστη του καλοκαιριού μια και καλή. Επιπλέον, η πρόταση της Honeywell διαθέτει 3 ταχύτητες παροχής αέρα, περσίδες σε δύο σημεία (μπρος και πίσω), πλενόμενο φίλτρο σκόνης και μέσο κυψελών ψύξης νερού, καθώς επίσης δυνατότητα χειρισμού μέσω touch controls, τηλεχειριστήριο και προσφέρει τη δυνατότητα εύκολων επαναγεμισμάτων με νερό.

Το TC10PCEI είναι ιδανικό για ψύξη εσωτερικών χώρων που φτάνουν μέχρι τα 11 τετραγωνικά, διαθέτει χαμηλή στάθμη θορύβου (37 με 47db), ενώ τα ροδάκια στη βάση του με τη χειρολαβή μεταφοράς σας επιτρέπουν να το μεταφέρετε εύκολα σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού. Με υψηλή ποιότητα, ευκολία χρήσης και τεράστια άνεση, το air cooler της Honeywell είναι βέβαιο ότι θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω και θα σας κάνει να ξεχάσετε για πάντα τα θερμά επεισόδια φέτος το καλοκαίρι!

Επίσημος αντιπρόσωπος των προϊόντων Honeywell στη χώρα μας είναι η ΔΑΜΚΑΛΙΔΗΣ ΑΕ.