Οι άνθρωποι πάντα ήθελαν να αναπτύξουν εργαλεία και τεχνολογίες για να κάνουν τη ζωή απλή και εύκολη. Ορισμένα αντικείμενα έχουν σχεδιαστεί για να απλοποιήσουν κάποιες διαδικασίες και πίστεψε με δεν είχαμε ιδέα. Δεν με πιστεύεις; Ευκαιρία λοιπόν να τα μάθεις!

Η τρύπα στην πηρούνα για τα μακαρόνια

Έχει δημιουργηθεί για να μετρά τη σωστή ποσότητα ζυμαρικών για ένα πιάτο. Η τρύπα στην πηρούνα διασφαλίζει ότι δεν θα πεινάσεις ούτε ότι θα σκάσεις. Είναι τόση όση η μερίδα για να χορτάσεις και να απολαύσεις το πιάτο σου.
Τακτοποιημένη κουζίνα
Αν δεν σου αρέσει το χάος στην κουζίνα τότε θα έχεις σίγουρα παρατηρήσει τις τρύπες στο χερούλι της κατσαρόλας. Αυτή λοιπόν η τρύπα δεν σε βοηθά μόνο για να την κρεμάς αλλά παράλληλα μπορείς να στηρίξεις και το κουτάλι όταν ανακατεύεις το φαγητό. Με αυτόν τον τρόπο δεν λερώνεις όλη την κουζίνα. Τέλειο έτσι;
Η τρύπα στο λουκέτο
Και όμως η τρύπα στο λουκέτο έχει λόγω υπάρξης καθώς προστατεύει από την υγρασία μεγιστοποιώντας έτσι την διάρκεια ζωής του. Μάλιστα, αν θέλεις το λουκέτο σου να κρατήσει παραπάνω μέσα από αυτή την τρύπα μπορείς να βάζεις λίγο λάδι.
Τα ποντίκια και τα περιθώρια στο τετράδιο
Όχι, το περιθώριο σε ένα τετράδιο δεν αποσκοπεί στο να κάνεις έξτρα σημειώσεις στο κείμενο, ούτε φυσικά για να μετράς πόσες γραμμές έχεις γράψει στην έκθεση. Είναι μια μικρή λεπτομέρεια που χάνεται πίσω στα χρόνια όταν οι άνθρωποι συνήθιζαν να βρίσκουν ποντίκια στο σπίτι τους. Με αυτό το περιθώριο ήξεραν πως ακόμα και αν τα ποντίκια φάνε από τις άκρες το κείμενο τους τότε εκείνο θα παραμείνει άθικτο.
Το συρτάρι της κουζίνας
Ναι, και όμως το συγκεκριμένο συρτάρι που έχουν καποιοι φούρνοι δεν είναι για να αποθηκεύεις ταψιά (όπως κάνει και η μαμά μου άλλωστε) λειτουργεί ως θάλαμος για να διατηρείται το φαγητό ζεστό. Σκέψου ότι έχεις να μαγειρέψεις αρκετά φαγητά για ένα τραπέζι, βάζοντας τα στο συγκεκριμένο συρτάρι το φαγητό παραμένει ζεστό.