Στα τέλη του 17ου αιώνα, ο βρετανός μηχανικός και εφευρέτης, Τόμας Σέιβερι δημιούργησε την πρώτη μηχανή του ατμού. Μια εφεύρεση, η οποία έμελλε να βάλει την ανθρωπότητα στο κατώφλι της βιομηχανικής επανάστασης. Από τα αρχαία μέχρι τα μεταγενέστερα βιομηχανικά χρόνια ο ατμός διέθετε πάντοτε μια ξεχωριστή δυναμική. Άλλωστε, στα μάτια του ανθρώπου, η εξάτμιση οποιουδήποτε υγρού και η μεταμόρφωσή του σε «αιθέρια» κίνηση και «ζωή», κατόρθωνε να εξάπτει το ενδιαφέρον και να μαγνητίζει τη φαντασία του, προσφέροντας παράλληλα μια σειρά από πρακτικά πλεονεκτήματα στην καθημερινότητα και στην εργασία. Και μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει και ο ατμός να μην αποτελεί τη κυρίαρχη πηγή ενέργειας στον κόσμο, ωστόσο τα προτερήματά του εξακολουθούν και υπάρχουν ακόμη και σήμερα. Πριν από περίπου 20 χρόνια η LG ανέπτυξε το πρώτο της Πλυντήριο με Τεχνολογία Ατμού, προσθέτοντας ένα ακόμη εξελιγμένο feature στη διαδικασία της πλύσης. Σήμερα, ο συγκεκριμένος τύπος πλυντηρίων αποτελεί μια από τις πιο εξελιγμένες λύσεις που κυκλοφορούν στην αγορά… Το γιατί, θα το μάθετε παρακάτω!

 

State-of-the art καθαριότητα

H καινοτομία είναι ένα στοιχείο που βρίσκεται στο DNA όλων των οικιακών λευκών συσκευών της LG Electronics και αναμφίβολα τα πλυντήρια της που εκμεταλλεύονται τη δύναμη του ατμού δίνουν μια ξεχωριστή διάσταση στη πλύση. Η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία βοηθάει πρώτα στη διαδικασία της βαθιάς καθαριότητας, η οποία δεν ταλαιπωρεί τις ίνες του ρούχου και προσθέτει λάμψη στο χρώμα, κάνοντας τα ρούχα και τα υφάσματα σας να μοιάζουν σαν την πρώτη μέρα που τα αγοράσετε. Ακόμη και οι πιο δύσκολοι και επίμονοι λεκέδες δεν μπορούν να «επιβιώσουν» στην αναμέτρηση τους με το σύστημα: True Steam, καθώς ο ατμός εισχωρεί εις βάθος ακόμη και στα ζεστά χειμωνιάτικα ρούχα (όπως παλτό, κασκόλ, μάλλινες μπλούζες, βρεφικά ρούχα κ.ά) που εκ φύσεως είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστούν. To ρούχο από τη στιγμή που έρχεται σε επαφή με τον ατμό «αναπνέει» με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ανοίγουν οι πόροι στο δέρμα του προσώπου μας όταν έρχεται σε επαφή με το ζεστό νερό. Παράλληλα, οι πιο υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του πλυντηρίου σε σύγκριση με τoν «παραδοσιακό» συμβατικό τρόπο πλύσης συμβάλλουν στην εξαφάνιση των δυσάρεστων οσμών, οι οποίες έχουν πολλές φορές παγιδεύονται στο ύφασμα. Μάλιστα, τα ρούχα είναι τόσο μαλακά που πραγματικά δεν χρειάζεται καν να κάνετε χρήση μαλακτικού, βγάζοντας έτσι ένα ακόμη πρόσθετο κόστος από τον οικογενειακό προϋπολογισμό σας. Ρούχα που θέλετε πραγματικά να τα αγγίξετε για να αισθανθείτε τη φρεσκάδα τους.

Και οι ευχάριστες «high-tech» εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ, με τη λειτουργία Steam+™, η ο οποία αποτελεί μια ακόμη πατενταρισμένη τεχνολογία της LG, τα ρούχα βγαίνουν από τον κάδο του πλυντηρίου με ελάχιστες ή ακόμη και καθόλου ζάρες, γεγονός που μεταφράζεται σε πιο εύκολο και πιο ξέγνοιαστο σιδέρωμα (και όλοι γνωρίζουμε άλλωστε ότι το σίδερο δεν ανήκει στις top και πιο ευχάριστες δουλειές του σπιτιού). H δε απαλότητα των ρούχων είναι ένας ακόμη τομέας που έχει προσεχθεί πάρα πολύ από το σχεδιαστικό team της κορεατικής εταιρείας. Χωρίς αμφιβολία, με ένα πλυντήριο της LG που στηρίζεται στη Τεχνολογία Ατμού μπορείτε να πάρετε μια καλή γεύση για το τι πραγματικά σημαίνει State-of-the art καθαριότητα… πολλών αστέρων!

Allergy «Killer»!

Πέραν όμως της ΑΑΑ καθαριότητας και της μοναδικής φροντίδας των ρούχων που προσφέρει η δύναμη του ατμού, ένα πλυντήριο της LG που αξιοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της υγείας σας. Εύλογα βέβαια θα αναρωτιέστε με ποιόν τρόπο ένα πλυντήριο της LG μπορεί να το πετύχει αυτό; Ας πάρουμε καλύτερα τα πράγματα από την αρχή… Γύρω μας (και στο σπίτι μας ακόμη), υπάρχουν εκατομμύρια μικροσκοπικοί «αόρατοι» εχθροί, οι οποίοι δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτοί με το ανθρώπινο μάτι. Ακάρεα, σκόνη, μικρόβια, βακτήρια και άλλου είδους βλαβερά αλλεργιογόνα «συμβιώνουν» μαζί μας στο σπίτι, στο γραφείο και σε οποιονδήποτε άλλο κλειστό χώρο, τα οποία μάλιστα έχουν το «κακό συνήθειο» να βρίσκονται και πάνω στα ρούχα μας. Όπως έχει αποδειχθεί τα αλλεργιογόνα μπορούν να συνδεθούν με παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος, όπως είναι το άσθμα, η δυσφορία στην αναπνοή και  η αλλεργική ρινίτιδα, αλλά και αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα, που προκαλούν κνησμό και ενοχλητικούς ερεθισμούς.

Έτσι λοιπόν  η LG ανέπτυξε τη τεχνολογία: Steam+™, η οποία δημιουργήθηκε για να καταπολεμήσει τα αλλεργιογόνα των ρούχων, εξαλείφοντας ακόμη και το 99.9% των «αόρατων εχθρών» που τόσο πολύ μπορούν να μας ταλαιπωρήσουν. Η συγκεκριμένη αποκλειστική τεχνολογία κρατά τα ρούχα και τα λευκά είδη καθαρά και υγιεινά, εφαρμόζοντας μια τεχνική κατά την οποία τα ρούχα πλένονται σε θερμοκρασία 50 – 60 °C για 30 λεπτά, στοχεύοντας στην ολική αφαίρεση των βλαβερών αλλεργιογόνων. Όπως έχει αποδειχθεί άλλωστε, τα μόρια του ατμού είναι 1600 φορές μικρότερα από εκείνα του νερού, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να εισχωρήσουν με μεγαλύτερη ευκολία στο ύφασμα, εξαλείφοντας κάθε αλλεργιογόνο. Για αυτό δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηρίσουμε ένα πλυντήριο της LG με Τεχνολογία Ατμού ως μια συσκευή που λειτουργεί ως «Allergy Killer»! Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η τεχνολογία Steam+™ έχει λάβει την τιμητική πιστοποίηση από το British Allergy Foundation (Βρετανικό ίδρυμα Αλλεργιών), καθώς είναι η μοναδική πρόταση στην αγορά που δύναται να εξαλείψει το 99.9% των αλλεργιογόνων.

Στο επίκεντρο… η φροντίδα της υγείας μας!   

Η LG με τα υπερσύγχρονα πλυντήρια της με Τεχνολογία Ατμού θέτει νέα υψηλά ποιοτικά στάνταρ στη καθαριότητα και στη φροντίδα των ρούχων. Όλοι γνωρίζουμε ότι το team της LG συνηθίζει να δίνει βαρύτητα στην άνεση, στον πρωτοποριακό σχεδιασμό και στην υψηλή τεχνολογία, όμως το επίκεντρο παραμένει ένα και δεν είναι άλλο από το πολυτιμότερο αγαθό που είναι η υγεία μας. Η σωστή προστασία της υγείας για την LG αποτελεί όχι μόνο πράξη ύψιστης σημασίας, αλλά και “καθήκον”, ο σκοπός για τον οποίο αναπτύσσονται όλα τα προϊόντα της. Άλλωστε καμία εξελιγμένη τεχνολογία δεν έχει βάση και λόγο ύπαρξης, εάν δεν λειτουργεί με γνώμονα την ίδια τη προστασία της ανθρώπινης φύσης. Και εδώ η LG παίρνει δέκα με τόνο, καθώς τα πλυντήρια της με Τεχνολογία Ατμού όχι μόνο καινοτομούν, κάνοντας την καθημερινότητά σας πιο εύκολη, αλλά το κυριότερο δημιουργήθηκαν για να σας προστατεύουν. Για αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι τόσες δεκαετίες αποτελούν τη νούμερο ένα επιλογή σας!