Κατέκτησε μία θέση στη λίστα Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Σύμφωνα με στοιχειά που δημοσίευσε το περιοδικό Forbes, η Βίκυ Σάφρα είναι η πλουσιότερη Ελληνίδα παγκοσμίως για το 2021. Η τεράστια περιουσία της ανέρχεται στα 7,4 δισ. Δολαρία κάτι που την κατατάσσει στην 321η θέση με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Μπορεί το όνομα της στην Ελλάδα να μην είναι τόσο γνωστό όμως είναι πολύ γνωστή στους διεθνείς τραπεζικούς κύκλους. Πέρασε το περισσότερο διάστημα της ζωής της στην Βραζιλία αλλά τα τελευταία χρόνια διαμένει στην Ελβετία.
Ο σύζυγος της Τζότζεφ Σάφρα, Λιβανο-Βραζιλιάνος δισεκατομμυριούχος τραπεζίτης και επιχειρηματίας, έφυγε από την ζωή τον Δεκέμβριο του 2020 σε ηλικία 82 ετών.

Η Βίκυ Σάφρα κληρονόμησε απο τον άντρα της δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα το J. Safra Sarasin και το Banco Safra, εταιρείες real estate, ο πύργος Gherkin στο City του Λονδίνου και το κτίριο γραφείων και κατοικιών 660 Madison Avenue στο Μανχάταν στην Νέα Υόρκη.


Η Βίκυ Σάφρα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και μετανάστευσε το 1950 στην Βραζιλία όπου γνώρισε και τον σύζυγο της και παντρευτήκαν το 1969 όταν αυτή ήταν μόνο 17 ετών. Μαζί του απέκτησε 4 παιδιά και πλέον έχει 14 εγγόνια. Το ζευγάρι απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας και τις κοσμικές εμφανίσεις αφού είναι χαμηλών τόνων.
Η Βίκυ είναι επίσης επικεφαλής του Κοινωφελούς Ιδρύματος Vicky and Joseph Safra, το οποίο έχει στόχο να ενισχύει οικονομικά τα νοσοκομεία, σχολεία και χώρους πολιτισμού.