Είτε απλές είτε υπερβολικές, όλες οι προτάσεις γάμου είναι ιδιαίτερες, καθώς σηματοδοτούν την αρχή μιας δέσμευσης ζωής. Αυτή η μια σύντομη πολύ ρομαντική στιγμή έχει τη δύναμη να δημιουργήσει αναμνήσεις και ένα ταξίδι άπειρης αγάπης. Αυτές είναι οι ιστορίες πίσω από τις προτάσεις γάμου της βασιλικής οικογένειας.

 

Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και Πρίγκιπας Φίλιππος

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος είδαν ο ένας τον άλλον για πρώτη φορά το 1934 στον γάμο της ξαδέρφης του πρίγκιπα Φιλίππου, της πριγκίπισσας Μαρίνας της Ελλάδας και της Δανίας με τον θείο της Ελισάβετ, τον πρίγκιπα Γεώργιο, δούκα του Κεντ. 5 χρόνια αργότερα, ξαναχτύπησαν ο ένας τον άλλον και οι φήμες λένε ότι ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά.

Ερωτεύτηκαν ο ένας τον άλλον και ήθελαν να παντρευτούν. Μετά από χρόνια αλληλογραφίας, ο Φίλιππος έκανε πρόταση γάμου στην Ελισάβετ με ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι. Τα διαμάντια ελήφθησαν από μια τιάρα που ανήκε στη μητέρα του, την πριγκίπισσα Αλίκη του Μπάτενμπεργκ.

 

Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον

Η πρόταση έγινε στην Κένυα. Επέλεξε αυτή τη χώρα επειδή κατέχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του, καθώς ήταν το μέρος που ο πατέρας του πήγε τους γιους του λίγο μετά τον θάνατο της μητέρας τους. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην ιδιωτική τους καμπίνα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ χρησιμοποίησε το δαχτυλίδι από ζαφείρι της πριγκίπισσας Νταϊάνα ενώ ζήτησε από τον Μίντλετον να γίνει γυναίκα του.

 

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ

Ο πρίγκιπας Χάρι μοιράστηκε ότι έκανε την πρόταση κατά τη διάρκεια μιας ζεστής βραδιάς στο Παλάτι του Κένσινγκτον. Έψηναν κοτόπουλο προτού ο Πρίγκιπας Χάρι διακόψει τη Μέγκαν και γονατίσει στο ένα της για να της ζητήσει να τον παντρευτεί. «Ήταν απλώς μια φοβερή έκπληξη, ήταν τόσο γλυκό, φυσικό και πολύ ρομαντικό», είπε.

 

Πρίγκιπας Κάρολος και Νταϊάνα

Οι δυο τους γνωρίστηκαν επειδή ο Πρίγκιπας έβγαινε τότε με την μεγάλη αδερφή της Νταϊάνα, η οποία ενθάρρυνε τη σχέση τους. Η Νταϊάνα έγινε δεκτή από την οικογένεια του πρίγκιπα Καρόλου, η οποία τον ενθάρρυνε να κάνει την πρόταση. Μια μέρα την προσκάλεσαν στο Κάστρο του Ουίνδσορ και ο πρίγκιπας την οδήγησε στο βρεφικό δωμάτιο για να κάνει την πρόταση. Η μέλλουσα πριγκίπισσα ξέσπασε σε γέλια, καθώς δεν το περίμενε.