Παρά το γεγονός ότι ο Covid 19 “πρωταγωνιστεί” πλέον στις ζωές μας, τα κοινά κρυολογήματα και η γρίπη “παραμονεύουν” αυτή την περίοδο για να μας κάνουν τη ζωή μας δύσκολη. Αυτή την εποχή πρέπει να είμαστε ιδιαίτερως προσεκτικοί, αφού παιδιά και ενήλικες είμαστε εξίσου ευάλωτοι σε κάθε λογής ιώσεις. Όπως συχνά αναφέρουν οι επιστήμονες, υπάρχουν τρόποι να προφυλακτούμε και να “θωρακίσουμε” τον οργανισμό μας από το κοινό κρυολόγημα.

Απλοί τρόποι για να αποφύγεις τη γρίπη

  1. Ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση του ανασοποιητικού μας είναι οι σωστές διατροφικές συνήθειες. Προσπάθησε να τρως πολλά μικρότερα γεύματα μέσα στην ημέρα και βάλε στη ζωή σου τα φρούτα και τα λαχανικά. Σημαντικό είναι επίσης να παραμένουμε ενυδατωμένοι, γι’ αυτό μην αμελείς ποτέ την άφθονη κατανάλωση νερού.
  2. Ο ύπνος γνωρίζουμε ότι είναι ευεργετικός. Επομένως, μόλις αισθανθούμε τα πρώτα συμπτώματα αρρώστιας, καλό είναι να επιτρέψουμε στον οργανισμό μας να ξεκουραστεί με περισσότερο ύπνο. Θα φορτίσουμε γρήγορα τις μπαταρίες και θα νιώσουμε καλύτερα.
  3. Η άσκηση βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό. Προσπάθησε να τη βάλεις στη ζωή σου, τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα.
  4. Κάνε το εμβόλιο της γρίπης. Αποτελεί μια επιπλέον προφύλαξη, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που νιώθουμε πιο έντονη την ανάγκη να προστατευτούμε.
  5. Απόφυγε να αγγίζεις το πρόσωπό σου. Ο ιός μεταφέρεται συχνά από τα χέρια και στη συνέχεια εισέρχεται στο σώμα μέσω των ματιών, της μύτης ή του στόματος.
  6. Ενίσχυσε τον οργανισμό με τα σωστά προϊόντα. Η σειρά Echinaforce της A.Vogel, για παράδειγμα, συμβάλλει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του κρυολογήματος. Τα προϊόντα παράγονται από 100% φρέσκια βιολογικής καλλιέργειας Echinacea Purpurea. Η εκχύλιση πραγματοποιείται σε 24 ώρες από τη συλλογή του βοτάνου και με τη χρήση ολόκληρου του βοτάνου, διαδικασίες που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα των προϊόντων Echinaforce και συντελούν στη διαμόρφωση των κορυφαίων χαρακτηριστικών που διαθέτουν.

Η Echinacea Purpurea διαθέτει μοναδικό συνδυασμό αντιιικών και αντιμικροβιακών ιδιοτήτων που συμβάλλουν στην άμεση ανακούφιση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος, των εποχικών ιώσεων και της γρίπης. Παράλληλα, βοηθά στην πρόληψή τους, ιδιαίτερα σε περιόδους έξαρσης, ενώ επιταχύνει τη διαδικασία ανάρρωσης. Τα προϊόντα της σειράς Echinaforce της A.Vogel, διατίθενται σε βάμμα, ταμπλέτες, μασώμενα δισκία για παιδιά και σε σπρέι.

Διαβάστε επίσης:

5 σωτήρια Skincare Tips για την ρουτίνα ομορφιάς σου