Είσαι από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς καφέ, το ξέρουμε αυτό! Για σένα άλλωστε έχουν γραφτεί τόσα quotes τύπου “μη μου μιλάτε το πρωί αν δεν έχω πιει καφέ” και άλλα πιο απειλητικά. Αν η παραπάνω πρόταση σου φαίνεται γνωστή τότε ήρθε η ώρα να μάθεις πόση ώρα κάνει ένας καφές να σε ξυπνήσει αλλά και πόση ώρα χρειάζεσαι μέχρι τον επόμενο καφέ.

Η καφεΐνη λοιπόν όπως ξέρεις είναι αρκετά διεγερτική καθώς αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και παράλληλα αυξάνει την ενέργεια και την διάθεση σου. Το πόσο γρήγορα επιδρά ένας καφές εξαρτάται από άτομο σε άτομο αναλόγως το πως μεταβολίζει το σώμα την καφεΐνη. Συνήθως πάντως να ξέρεις ότι χρειάζονται 15-45 δευτερόλεπτα για να.. ξυπνήσεις για τα καλά.

Αν λοιπόν πιεις έναν καφέ με το που ξυπνήσεις και μόλις φτάσεις στο γραφείο τότε περίμενε μερικές ώρες καθώς τα επίπεδα ενέργειας σου πέφτουν σε περίπου 5 ώρες από την πρώτη γουλιά. Μην ανησυχείς όμως καθώς σίγουρα θα βρεις ένα Coffee Island κοντά σου για να πάρεις τον επόμενο.

Μάλιστα, τώρα τα Coffee Island μας παρουσιάζουν τον 100% Specialty Arabica καφέ Sumatra Gayo, τον 16ο, κατά σειρά MICROFARM PROJECT καφέ. Το αγαπημένο Project των εξερευνητών της Coffee Island συνεχίζεται, με τους ίδιους να ψάχνουν μοναδικές φάρμες και μοναδικό καφέ, προκειμένου να προσφέρουν στους λάτρεις του specialty καφέ, άλλη μια limited edition γευστική εμπειρία. Το ταξίδι ξεκινάει από την Ινδονησία για αυτό και ο καφές του 16ου MicroFarm Project έρχεται από τη φάρμα του Salzi Pungkih, ενός πενηντάχρονου φαρμιέρη από το Gayo. Για τον Salzi o καφές είναι η ιστορία της ζωής του, καθώς κληρονόμησε τη φάρμα από τους γονείς του ενώ με τη σειρά του θα την μεταφέρει στο γιο του, περνώντας έτσι από γενιά σε γενιά, την αγάπη για την καλλιέργεια του καφέ που στα χρόνια έχει αλλάξει και έχει εξελιχθεί για τον ίδιο. Γυρνώντας το χρόνο και βλέποντας την εξέλιξη της κατηγορίας του καφέ ο Salzi διαπιστώνει μεγάλες και σημαντικές αλλαγές στον κλάδο. Αρχικά τη δεκαετία του 80 το να καλλιεργείς καφέ στην περιοχή ήταν κάτι φυσικό και αναμενόμενο, τη δεκαετία του 2010 όμως, είναι κάτι για το οποίο νιώθεις περήφανος.

Capture

Πρόλαβε να απολαύσεις τον Sumatra Gayo στα καφεκοπτεία Coffee Island και στο coffeeisland.gr παραγγέλνοντάς τον ως ρόφημα ή σε συσκευασία των 200g για απόλαυση στο σπίτι, πριν εξαντληθεί!