Είναι δύσκολο να του αντισταθείς. Νοστιμίζει το φαγητό και χωρίς αυτό δεν υπάρχει γεύση. Μας λένε συνέχεια να προσέχουμε πόσο τρώμε, την ίδια στιγμή όμως πιάνεις την αλατιέρα για να προσθέσεις λίγο ακόμα στη σαλάτα ή στο φαγητό που βράζει στην κατσαρόλα. 
Το νάτριο που περιέχει το αλάτι είναι πολύτιμο για την διατροφή μας. Η ποσότητα που λαμβάνουμε κάθε μέρα πρέπει να κυμαίνεται εκεί γύρω στα 2.300 milligrams, είναι όμως ένα όριο που το ξεπερνάμε κατά πολύ. Και αυτό γιατί το αλάτι υπάρχει παντού, σε όλα τα επεξεργασμένα φαγητά και όχι μόνο σ’ αυτό που βάζουμε στο τραπέζι μας.
Το παραπάνω νάτριο όμως όταν παραγεμίζει το αίμα μας, τραβάει νερό από το σώμα μας για να έρθει σε μία ισορροπία η υπερβολική παρουσία του. Αυτό προκαλεί την αύξηση της πίεσης και όχι μόνο. Σε βάθος χρόνου αυτή η υπερβολή συνδέεται με καρδιοπάθειες και εάν νομίζετε πως αυτή είναι ένα “αντρικό” πρόβλημα, κάνετε μεγάλο λάθος. Τα καρδιακά επεισόδια είναι νούμερο ένα στη λίστα με τις αιτίες θανάτου για τις γυναίκες στην Αμερική και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία μία γυναίκα παθαίνει καρδιακή προσβολή κάθε 90 δευτερόλεπτα! Μπορεί εδώ να μιλάμε για μεγαλύτερες ηλικίες, πρέπει όμως να υιοθετήσεις υγιείς συνήθειες από μία νεαρή ηλικία για να μην έχεις πρόβλημα αργότερα.
Δείτε παρακάτω ένα κατατοπιστικό video που εξηγεί τι προβλήματα προκαλεί στην υγεία μας το έξτρα αλάτι στο φαγητό και λάβετε μέτρα!