Ο Πρίγκιπας Χάρι μιλά σε εκδήλωση μέσω διαδικτύου για την παρουσίαση εργαλείων για την ασφαλή πλοήγηση παιδιών στο ίντερνετ. Ο ίδιος τονίζει τους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο και προτείνει νέα νομοθετική εποπτεία των εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης.

Μιλώντας στην εκδήλωση Online Safety Toolkit, της οργάνωσης 5Rights Foundation, ανέφερε πώς «Ως γονείς, η σύζυγός μου Μέγκαν και εγώ ανησυχούμε για την επόμενη γενιά που θα μεγαλώσει σε έναν κόσμο, στον οποίο τα παιδιά αντιμετωπίζονται ως ψηφιακά πειράματα για να βγάλουν χρήματα οι εταιρείες και στον οποίο πράγματα όπως το μίσος και το κακό φαίνονται φυσιολογικά κατά κάποιο τρόπο».

«Θέλουμε τα παιδιά μας και όλα τα παιδιά να αισθάνονται τη δύναμη να μιλήσουν». Επίσης πρόσθεσε «Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή, όλοι είμαστε χρήσιμοι για να ευημερήσουν τα παιδιά στον ψηφιακό κόσμο», «Χρειαζόμαστε νέους νόμους. Χρειαζόμαστε ισχυρή ηγεσία».


Επίσης έδειξε και την υποστήριξη του στην ήδη ισχύουσα νομοθεσία η οποία έχει ώς στόχο να προστατεύσει τα παιδιά στο διαδίκτυο και ισχύει στην Καλιφόρνια, την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο δούκας του Σάσεξ επικρίνει τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας πως «εξαντλείται ο χρόνος τους» και πρέπει να λάβουν δραστικά μέτρα για την παραπληροφόρηση.

Δείτε επίσης: Βασίλισσα Ελισάβετ: το ντοκιμαντέρ για την ζωή της από οικογενειακά βίντεο