Πικραμένος φαίνεται να είναι ο Πρίγκιπας Χάρυ με την οικογένειά του, όπως φάνηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις του. Δεκατέσσερις μήνες μετά την παραίτηση του (και συζύγου του Meghan Markle) από τα καθήκοντα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, το ζευγάρι έδωσε την πρώτη του συνέντευξη για όλο το παρασκήνιο στην Oprah Winfrey, επιβεβαιώνοντας σχεδόν πολλές από τις φήμες κόντρα στην επίσημη εκδοχή του Στέμματος.

Μια από τις σοκαριστικές αποκαλύψεις της Meghan, ήταν ότι πληροφορήθηκε μέσω του Χάρυ πως μέλη της βασιλικής οικογένειας ανησυχούσαν για το πόσο σκούρο θα ήταν το δέρμα του μωρού της, και φοβόντουσαν μήπως ήταν πολύ «μαύρο» (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Πριν αποχωρήσουν από το Παλάτι, ο πρίγκιπας Χάρυ αποκάλυψε ότι υπήρξαν τρεις επαφές με την Βασίλισσα και άλλες δύο με τον πρίγκιπα Κάρολο. Μετά σταμάτησε να απαντάει στα τηλεφωνήματα του και του ζήτησε να του γράψει ό,τι ήθελε σε γράμμα. «Τότε αποφάσισα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και να δω εγώ και μόνον εγώ τι μπορώ να κάνω για την οικογένεια μου». Έτσι πάρθηκε η απόφαση της αποχώρησης από το Παλάτι.

Όταν η Oprah τον ρώτησε αν έφυγε από το Παλάτι λόγω της Meghan και αν θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν δεν ήταν αυτή, ο Harry απάντησε «όχι, ήμουν και εγώ παγιδευμένος και δεν το’ ξερα. Δεν το είχα δει. Όλη η οικογενειά μου είναι παγιδευμένη μέσα σε ένα σύστημα. Δεν μπορούν να φύγουν».

Ο Harry τόνισε πως η βασιλική οικογένεια έχασε πολλές ευκαιρίες για να στηρίξει και να προστατεύσει την Meghan απέναντι στον κίτρινο τύπο«Όταν ξεκίνησαν οι ρατσιστικές επιθέσεις στη Meghan από τα βρετανικά ταμπλόιντ περισσότεροι από 70 βουλευτές, Συντηρητικοί και Εργατικοί βγήκαν και επώνυμα στήριξαν την σύζυγό μου. Ούτε ένας από την οικογένειά μου δεν έκανε την παραμικρή κίνηση ή δήλωση. Αυτό με πονάει βαθιά. Αλλά για να είμαι δίκαιος επίσης ξέρω πως τα μέλη της οικογένειάς μου φοβούνται μην μπουν στο στόχαστρο των ταμπλόιντ».

«Η οικογένεια μου δεν στήριξε ποτέ την Meghan»

Σε ερώτηση της Oprah για το πώς θα αντιδρούσε η πριγκίπισσα Diana σε όλο αυτό, στην αποχώρηση από την οικογένεια, ο πρίγκιπας Χάρυ απάντησε πως: «Η μητέρα μου θα ήταν πολύ θυμωμένη με τις εξελίξεις. Σίγουρα θα είχε πάρει το μέρος μας. Νιώθω την παρουσία της σε όλες μου τις κινήσεις. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ μαζί με την συζυγό μου και απαντάμε ενωμένοι στις ερωτήσεις. Δεν μπορώ να φανταστώ πως ήταν για εκείνη που αντιμετώπισε μόνο της όλα αυτά που έζησε. Ήταν σκληρό για μας αλλά τουλάχιστον είχαμε ο ένας τον άλλον».

Όσο για τη σχέση του με τον αδερφό του, πρίγκιπα William είπε τα εξής: «Αγαπώ πολύ τον αδερφό μου, τον λατρεύω παρά τις φήμες και τις κακοήθειες για καυγάδες και πόλεμο μεταξύ μας. Σήμερα βρισκόμαστε σε απόσταση, αλλά πιστεύω ότι όλα τα γιατρεύει ο χρόνος».