Είναι γνωστό πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είχε ρόδινα παιδικά χρόνια και μέχρι να αρχίσει να παίζει επαγγελματικά μπάσκετ ζούσε δύσκολα με την οικογένεια του. Ανακαλύφτηκε μία στιγμή από το παρελθόν του διεθνούς σταρ του NBA, όπου συμμετείχε με την μητέρα του σε κινηματογραφική ταινία σε βοηθητικό ρόλο. Το όνομά της ταινίας είναι «Dead Europe» σε σκηνοθεσία Tony Krawlitz και κυκλοφόρησε το 2012!
Στη σκηνή της εμφάνισης του Γιάννη Αντετοκούνμπο, o πρωταγωνιστής της ταινίας, ο Ισαάκ χτυπάει μια πόρτα σε ένα διαμέρισμα. Τότε, εμφανίζεται ο Γιάννης και η μητέρα του. «Παρακαλώ, φύγετε», είναι η απάντηση της Βερόνικας Αντετοκούνμπο στην ερώτηση του ανθρώπου, ο οποίος αναζητεί ένα πρόσωπο. «Έφυγε εδώ και καιρό», συνεχίζει η μαμά του Γιάννη. Και κάπου εκεί έρχεται η ατάκα του ίδιου Γιάννη : «Είναι νεκρή, έφυγε…». Μάλιστα, στο καστ της ταινίας ο Γιάννης ήταν καταχωρημένος ως «Γιάννης Αντέτο Κούνμπο»!
“Οι εμπειρίες ζωής που είχαν τους καθιστούσαν τέλειους για το ρόλο” είχε πει ο σκηνοθέτης. “Ψάχναμε για μία οικογένεια που θα μπορούσε να παίξει το ρόλο των προσφύγων, αλλά να δείχνουν φυσιολογικοί και καλόκαρδοι”.
Η ταινία είχε προβληθεί και στην Ελλάδα με τον τίτλο “Νεκρή Ευρώπη”. Βέβαια, δεν πήγε και τόσο καλά εισπρακτικά.
Η ταινία είναι δραματική και αφορά την αναζήτηση ενός Ελληνοαυστραλού για τις ρίζες του πατέρα του. Είναι γυρισμένη στην Αθήνα και είναι βασισμένη στο βιβλίο του ελληνοαυστραλού συγγραφέα Χρήστου Τσιόλκα, γνωστού για το «Χαστούκι».

Δείτε και το τρέιλερ της ταινίας: