Σίγουρα έχεις ταξιδέψει αρκετές φορές με το αεροπλάνο, κι αν όχι, σίγουρα έστω και μία φορά έχεις μπει στο μέσο μεταφοράς που είναι ικανό να σου προκαλέσει πανεύκολα μια κρίση πανικού. Γενικά έχει αποδειχθεί το πιο ασφαλές μέσο για να ταξιδέψει κανείς, ενώ οι ιθύνοντες παλεύουν να το κρατήσουν πεντακάθαρο ώστε να υπάρχει για του ταξιδιώτες ένα υγιές περιβάλλον.

Είναι αδύνατο φυσικά να μην υπάρχουν εστίες μικροβίων σε συγκεκριμένα σημεία, όσο και να προσπαθούν να τα διατηρήσουν καθαρό.

Σύμφωνα με μία μελέτη που έγινε από μικροβιολόγους, μεγάλες πηγές μικροβίων ανιχνεύτηκαν στα τραπεζάκια που υπάρχουν στο πίσω κάθισμα της κάθε θέσης. Συγκεκριμένα, 2.155 μονάδες βακτηρίων ζουν σε αυτά τα σημεία εξαιτίας των φαγητών και των αντικειμένων που τοποθετούν οι επιβάτες.

Υπάρχουν επιπλέον 3 ακόμα σημεία, που ΔΕΝ πρέπει να αγγίζεις με τίποτα:

1. Τουαλέτες

Οκ αυτό είναι λογικό, το ήξερες και το περίμενες φαντάζομαι, αλλά εξακολουθείς να μην προσέχεις όσο θα έπρεπε. Σκέψου μόνο, πόσες φορές χρησιμοποιείται σε ένα ταξίδι και πόσα βακτηρία έχουν αναπτυχθεί.

2. Οι θήκες των καθισμάτων

Όπως ακριβώς με τα τραπεζάκια, το ίδιο συμβαίνει και με τις θήκες των πίσω καθισμάτων. Σύμφωνα με την μελέτη, σε αυτό το σημείο έχουν αποθηκευτεί χιλιάδες πράγματα και συνήθως βρώμικα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, είναι τα χρησιμοποιημένα χαρτομάντηλα και οι βρώμικες πάνες. Αηδία.

3. Περιοδικά και βιβλία

Αυτά τα περιοδικά που υπάρχουν για να περνάει η ώρα των επιβατών. Μπορεί να θες να το ξεφυλλίσεις από περιέργεια, αλλά όχι. Αυτό το περιοδικό που εσύ θα πιάσεις, το έχουν πιάσει άπειρα χέρια και ξέρεις πολύ καλά ότι αυτά δεν καθαρίζονται.