Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την συνήθεια να αφήνουμε τα πλαστικά μπουκάλια που παίρνουμε μαζί μας μέσα στο αμάξι. Μάλιστα, μερικοί δεν τα πετάμε και όλας μέχρι να γίνουν πολλά. Από την μία έχει λογική, δεν θέλουμε να πάρουμε το μπουκάλι μας στο μαγαζί ή οπουδήποτε πάμε. Τώρα όμως, που έφτασε το καλοκαίρι, υπάρχει ένας σημαντικός λόγος για να πετάμε αμέσως τα πλαστικά μπουκάλια που παίρνουμε μαζί μας στο αμάξι. Μάλιστα, οι ίδιοι οι πυροσβέστες προειδοποιούν ότι το να αφήνουμε τα μπουκάλια στο αυτοκίνητο ενέχει έναν μεγάλο κίνδυνο.

Ο λόγος είναι ότι οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού σε συνδυασμό με τις ακτίνες του ήλιου και του πλαστικού, μπορούν να δημιουργήσουν μία μικρή εστία φωτιάς που μπορεί να κάψει ολόκληρο το όχημα. Όταν το πλαστικό βρίσκεται κάτω από τον ήλιο μπορεί να λειτουργήσει όπως ο μεγεθυντικός φακός και να προκαλέσει μικρή φωτιά. Εάν λείπετε από το αμάξι, μπορεί η μικρή αυτή φωτιά να καταλήξει μοιραία για το όχημα.

πλαστικά μπουκάλια αμάξι

Το θέμα ήρθε ξανά στην επιφάνεια όταν ένας αμερικανός πολίτης, ο Dioni Amuchastegui, είδε το κάθισμα αυτοκινήτου του να καίγεται λίγο και το έβγαλε βίντεο για να κινητοποιήσει και άλλους να προσέχουν. Μπορείτε να δείτε το βίντεο παρακάτω. Οι πυροσβέστες μιλούν εδώ και χρόνια για αυτό το φαινόμενο και προειδοποιούν ότι εάν θέλετε να κρατάτε μπουκάλια στο αυτοκίνητο καλύτερα τότε να βρίσκονται κάπου που δεν θα τα «βλέπουν» οι ακτίνες του ηλίου.

Δείτε την είδηση σε αμερικανικό δίκτυο όπου άντρας (στο 0:20) μιλάει για το πως είδε το κάθισμα του αυτοκινήτου του να καίγεται επειδή είχε αφήσει εκτεθειμένο ένα πλαστικό μπουκάλι